Druhý závod CEC

Kapitoly článku

Pondělní podvečer 17.5.2010 patřil na Lausitzringu závodu Czech Superstock Cupu. Po celodenních trénincích se k večerním závodům postavilo celkem sedmnáct šestek a jedenatřicet litrů. Počasí nám konečně alespoň trochu dopřálo, z oblohy se žádný vodní příděl nedostavil, náplň v trubičce teploměru vylezla lehce nad hranici dvojciferné hodnoty a tak nic nebránilo fajnovým závodům velmi pěkně obsazeného pole. Vzhledem k dost velkému počtu starujících jsme tak uspořádali dva oddělené závody.

V šestkové třídě si vedl nejlépe Tomáš Skýva, který si přivezl do cíle cíl náskok čtyř vteřin před svým týmovým kolegou z CECového týmu Zebra Racing Josefem Pončíkem. Rozdíl pouhých čtyř vteřin po čtrnácti odjetých kolech mluví jednoznačně o velké vyrovnanosti tohoto týmu, který se účastní vytrvalostního Elit Supersport cupu ve čtyřhodinovce. Po startu ale zdaleka nevypadala situace až tak jednoznačně, v přední skupince bojující o post nejvyšší se bili krom dvou zmíněných taky Michal Jiroš, Daniel Brož a Milan Murgaš. Michal Jiroš, který nakonec dojel třetí dokázal v úvodu vodit pole, ale pak se musel sklonit před vyježděností soupeřů. Dan Brož skončil nakonec čtvrtý, když poté, co se roztrhala úvodní skupinka bojoval s Milanem Murgašem, kterému ucukl v cíli o pouhých šest desetin vteřiny. Nejrychlejší kolo závodu zajel v čase 1:52,456 Tomáš Skýva.

CSC STK600:

1.Tomáš Skýva
2. Josef Pončík +3,994
3.Michal Jiroš +34362
4.Daniel Brož +41,207
5.Milan Murgaš +41,870


Litry byly jasnou záležitostí Petra Kolucha, ten se svojí Hondou dobře odstartoval a ač se vedle něj do první zatáčky tlačil Martin Trachta, dokázal si podržet čelní pozici a odjel tím pádem stylem start cíl i celý závod. O druhé místo bojoval s Martinem Trachtou celých čtrnáct kol Přemek Glinz, tito dva si mnohokrát vyměnili pozice, z druhého placu se nakonec po úspěšném finiši radoval Martin Trachta, když Glinze pojel o 1,3 vteřiny. Čtvrté místo v cíli bral Lubomír Doupal, který se ze zadních pozic po startu dostal až k zisku bramborové medaile. BEst lap v závodě dal časem 1:48,418 vítězný Martin Koluch.

CSC STK 1000:

1. Petr Koluch
2. Martin Trachta +12,849
3.Přemek Glinz +14,190
4.Lubomír Doupal +38,343
5.Roman Čermák +58,050


CSC Senior Cup

Vzhledem k většímu počtu jezdců, kteří byli uvedeni do provozu před rokem 1969, bylo vyhlašováno i pořadí litrových seniorů. Ač to některé překvapilo,mezi seniory patří Tomáš Mysliveček, který tak dostal pohár za nejlepší umístění v této kategorii, zbylé dva kousky si odnesl druhý Alexander Urban a třetí Jaroslav Gebhart. Ač jsou pánové hodnoceni jako senioři v poli si nevedli špatně a v nabitém závodě litrů obsadili sedmou, osmou a šestnáctou pozici.

Informace o redaktorovi

Wlada Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist