CEC 4. Most

AKTUALIZOVÁNO - byly přidány mokré fotky od Marka. Na mosteckém dromu se jel čtvrtý díl seriálu Czech Endurance Cup, letos poprvé jako šestihodinovka.

Mnoho účastníků přistoupilo k šestihodinovce zodpovědně, a začalo se huntovat s předstihem už během víkendu s Bike Promotion. Ti ještě zodpovědnější ovšem v očekávání věcí příštích raději relaxovali. Přeci jenom šest hodin je šest hodin.
Neděle se překulila do pondělí a zamračená obloha přivítala všechny do nového dne. Předpovědi slibovaly přeháňky, a dlouho to vypadalo buď že bude opravdu pršet, nebo taky ne. Tréninky ovšem probíhaly v klídku na suchu a všichni začali věřit že tentokrát z deště třeba nic nebude. Jenže jak se okamžik startu blížil, mraky houstly čím dál víc až začalo lejt. Ale to ne jen tak trochu, ale hustokrutě. Několik jedinců dokonce i zmizelo za vodní oponou když vyjeli do zaváděcího kola, ale závod byl naštěstí o půl hodiny odložen. Lijavec tak měl čas odejít a startovní procedura mohla definitivně začít. 
Tady bych měl jednu poznámku. Výjezd z boxů nestihlo v limitu několik týmů, odhadem tak 6 – 7. Podle regulí měli tihle loudové vyjet až po odjetí pole do zahřívacího kola a pak se zařadit na konec roštu a odtud potom startovat do závodu. Všechno by bylo v pořádku, kdyby z tohoto místa na konce pole nestartoval jen jeden jezdec. Ti ostatní mohli zajet na „svá“ místa podle výsledků kvalifikace. Tak snad příště to bude i tohle OK.
Mokrý start se víceméně podařil a tím čtvrtý závod doopravdy začal. Jelo se na mokrých gumách, ale foukalo a trať docela rychle usychala. Po půlhodině už byla vyjetá stopa a tak týmy začaly střídat a do závodu vyráželi jezdci na motorkách se suchými gumkami.
Čas začal plynout obvyklým rytmem střídání, a cíl závodu, ve kterém bylo pár karambolů a několikrát vyjížděl safety car, se pomalu blížil. A síly ubývaly.
Těch šest, tady spíš pět a půl hodiny je totiž fakticky dost dlouhá doba a dost záhul na fyzičku i na udržení koncentrace. Proto se dalo v boxech z různých stran zaslechnout – hele, musíme konečně začít cvičit :-)
Nakonec ale padla šestá hoďka večerní a bylo odmáváno. Až na ten mokrý začátek to byly další fajnové, slunečné závody, po kterých se snad všichni v pohodě sešli v boxech. 
A vlastně ještě jedna poznámka. Bylo poměrně dost předjíždění pod vlajkami a tím i následných penalizací. Vůbec nechci řešit jak to doopravdy bylo, ale ti které to postihlo skoro na konci závodu shodně tvrdili, že po dojetí pomalejšího jezdce čekali za tímto jen na zelenou a předjeli ho až po mávnutí. Má to logiku a svádí to k tomu, že za mávnutí nešťastně považovali nějakou manipulaci s vlajkou ze strany traťáka (třeba už uklízel ;-). Takže na tohle víc bacha. 
Výsledky jsou tady a galerka bude po neděli na www.photopro.cz
A to je všechno.



 


 

dík oldovi za kupu fotek

 

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist