Xavi Forés podepsal s Hondou v britském šampionátu BSB

Španěl Xavi Forés, který letos vybojoval s týmem Barni Racing titul pro nejlepšího netovárního závodníka mistrovství světa superbikových motocyklů, s podivem nezískal místo pro nadcházející sezonu, jelikož jeho tým sáhl po mladším talentu s doporučením Ducati, Michaelu Rinaldim. Nějakou dobu nebylo jasné, kde nakonec Forés skončí, nicméně nyní bylo oficiálně potvrzeno jeho angažmá v britské superbikové sérii Bennetts British Superbike Championship.

Španěl Xavi Forés tedy zkusí štěstí v britském šampionátu superbiků. V příštím roce pojede s Hondou CBR1000RR Fireblade SP2 týmu Honda Racing, kde bude jeho týmovým kolegou zkušený Andrew Irwin. Třiatřicetiletý Španěl má za sebou úspěšné mise v evropských šampionátech a rovněž pár startů v MotoGP.

„Opravdu jsme nadšený jet do Anglie a závodit v britském šampionátu!“ prozradil Xavi Fores. „Tyto závody jsem vždy sledoval a vypadá to na fantastickou sérii se skvělým diváckým zázemím. Mít šanci závodit ve Velké Británii a jet zcela nové okruhy je pro mě velmi vzrušující a už se na tuto výzvu moc těším. Děkuji Hondě za tuto příležitost a už se nemůžu dočkat až začneme!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
spyke přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist