Termín zahájení sezony posouvá BSB, odklad je i v případě North West 200

Bohužel je tady další odklad termínů motocyklových závodů. Začátek sezony se odkládá v případě série Bennetts British Superbike Championship, termín závodů North West 200 je rovněž odložen a na minimálně příští tři týdny zavírá své prostory nizozemský okruh TT Assen, kde by měla začít ve druhé polovině dubna sezona WorldSBK.

V případě britské série Bennetts British Superbike Championship dochází k zrušení oficiálního testu, který byl na programu první dva dny měsíce dubna a zároveň se odkládá začátek sezony BSB 2020, který byl plánován v Silverstone (10.-12.dubna).

Odklad plánovaného termínu ohlásili také pořadatelé North West 200. Tento světoznámý podnik na silničním okruhu v Severním Irsku měl začít 12.května prvními tréninky, nicméně vzhledem k situaci s koronavirem a nařízeními vlády byli pořadatelé nucení plánovaný termín odložit.

Samozřejmě koronavir je rovněž důvodem uzavření okruhu TT Assen, který bude mimo provoz minimálně do 7.dubna. Závodní víkend WorldSBK je v Nizozemsku spojen s datem 17. až 19.dubna, takže uvidíme, zda už se třeba podaří odjet nějaké závody, třebaže to nijak optimisticky v této chvíli nevypadá.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist