Španěl Barbera nastupuje do BSB k týmu TAG Racing

Španělský závodník Hector Barbera, jehož známe ze závodů MS silničních motocyklů, bude letos jezdcem britského motocyklového šampionátu Bennetts British Superbike Championship (BSB). Šestatřicetiletý zkušený závodník podepsal smlouvu s týmem TAG Honda Racing Honda.

Hector Barbera již zkušenosti v BSB má, jelikož na ostrovech závodil v letech 2019 a 2020. Španěl má mimo zkušeností z MS silničních motocyklů, kde závodil všech třech třídách, také zkušenosti jezdce motocyklové série WorldSBK a MotoAmerica.

K podpisu smlouvy s TAG Racing Hector Barbera prozradil: „Mám velkou motivaci k tomu, abych v letošní sezoně nastoupil s týmem TAG Racing. Návrat do britské série Superbike je velmi vzrušující a je to krok, na který se těším nejvíc. Spolupráce s týmem na společném hledání cesty vpřed byla pozitivní cestou a jsem moc rád, že se nám podařilo dosáhnout této dohody. Opravdu bych chtěl poděkovat Garymu a Robovi za tuto příležitost a sérii BSB za vstřícnost.”

„Hector přináší značné zkušenosti a to jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni a my jsme rádi, že ho máme v týmu,”
uvedl manažer týmu Gary Winfield. „Jako tým jsme se během posledních několika sezón hodně naučili o možnostech motorky a o tom, jak vyžaduje zkušeného jezdce, který se ji ujme a udělá si vše podle svého. Hectorovi a jeho touze po vítězství plně důvěřujeme. Naše ambice jsou vrátit se do čela šampionátu a Hector je proto ten správný jezdec, takže naši společnou touhou je uspět. Navíc s pokračující podporou Honda Racing UK cítíme, že máme ten správný technický komplet, abychom toho dosáhli.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist