První závod v Brands Hatch vyhrál Irwin, Haslam má titul

Poslední dvanácté kolo britského šampionátu Bennetts British Superbike Championship přivítali tradičně v Brands Hatch, kde mají jezdci superbiků celkem tři závody. V pátečních trénincích zajel nejrychleji Peter Hickman a Glenn Irwin. V sobotní kvalifikaci vybojoval pole position Jake Dixon a první závod víkendu byl už v sobotu. Plný počet bodů si na konto připsal Glenn Irwin, Leon Haslam skončil šestý a to mu stačilo, aby mohl slavit zisk titulu britského šampiona.

Do závodu odstartoval Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki) osmý a po startu jel víc na jistotu, aby se nepřipletl do situace, která by mohla pro něho znamenat pád nebo zranění. Něco podobného zažil loni, kdy přišel o titul, letos už nic podobného zažít nechtěl. O vítězství v závodě bojovali jezdci jako Glenn Irwin (Be Wiser Ducati) nebo vítěz kvalifikace Jake Dixon (RAF Regular & Reserves Kawasaki).

Po dramatickém klání, do něhož startoval i Danny Kent, bývalý jezdec seriálu Grand Prix, projel cílem jako první Glenn Irwin. Dvě sekundy za jezdcem Ducati skončil Jake Dixon, třetí místo získal jezdec tří ladiček Tarran Mackenzie (McAMS Yamaha). Leon Haslam závod dokončil šestý, ale v této chvíli je jeho náskok na druhého Dixona na 51 bodech a to znamená, že poslední dva závody už může odjet s klidnou hlavou, protože už dnes získává jistotu titulu BSB.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Lech přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist