Pole position v Silverstonu vyhrál Kiyonari

Japonský závodník Ryuichi Kiyonari usiluje o svůj čtvrtý triumf v britském mistrovství superbiků společně s Shane Byrnem, kterého dnes porazil a v předposledním podniku sezony 2014 odstartuje do prvního klání první. Druhý na startu je Shane Byrne a třetí Gary Mason.

První říjnový víkend je na programu jedenácté kolo sezony BSB, které přivítal jihoanglický závodní okruh Silverstone. Počasí v sobotu jezdcům a týmům zrovna nepřálo a kvalifikace superbiků probíhala na postupně osychající dráze. Když jeli ráno poslední třetí volný trénink, tak v silném dešti havaroval Ryuichi Kiyonari (Buildbase BMW) hned ve svém prvním rychlém kole.
Do kvalifikace stačili jeho BMW opravit, Japonec se dal rovněž dohromady a nakonec nikomu ze svých soupeřů nedal šanci, když pole position vyhrál rozdílem osmi desetin. „Po nehodě z dnešního dopoledne jsem byl velmi zklamaný, protože jsem chtěl být jen víc konzistentní,“ uvedl Ryuichi Kiyonari. „První kolo a okamžitě highsider. Motorka nevypadala příliš poškozeně, ale tým měl do začátku kvalifikace co dělat. Jsem moc rád, že mám pole position a zítra se budu snažit vyhrát, jak jsme to naposledy udělali v Assenu.“

Z druhé pozice do závodu odstartuje Shane Byrne (Rapid Solicitors Kawasaki), jenž s Japoncem soupeří o to, kdo bude prvním jezdcem v historii, který vyhraje titul v britském superbikovém šampionátu BSB. Třetím jezdcem na startu je Gary Mason (Tsingtao Kawasaki), pro něhož to byla vůbec první Q3 a v neděli to bude premiéra startu z první řady. Jezdec Kawasaki dokázal odolat ataku Jona Kirkhama (Halsall Biker Gear Kawasaki) a zaslouženě s týmem po skončení kvalifikace slavil.
Dnem závodu je neděle 5.října 2014. První závod třídy Superbike startuje ve 14:30 hodin (SEČ), druhé klání má start na programu v 17:30 hodin (SEČ).

British Superbike Championship, Silverstone - kvalifikace (Top9)

1 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - 2'10,141
2 - Shane Byrne - Rapid Solicitors Kawasaki - +0.799
3 - Gary Mason - Tsingtao Kawasaki - +1.390
4 - Jon Kirkham - Halsall Biker Gear Kawasaki - +2.465
5 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - +2.755
6 - James Westmoreland - Buildbase BMW - +3.056
7 - Chris Walker - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +3.314
8 - James Ellison - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +3.663
9 - Dan Linfoot - Quattro Plant Kawasaki - +4.844

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist