Jakub Smrž pojede asi britské superbiky

Dlouho bylo tajemné ticho okolo dalšího působení českého motocyklového jezdce Kuby Smrže. Nyní přinesl první čerstvou informaci německý web SpeedWeek, která ale není vůbec překvapující a naopak potvrzuje to, o čemž se už dlouho v kuloárech hovoří.

Jakub Smrž (29) by měl jet v roce 2013 britský šampionát superbiků, když v současné době jedná se svým dosavadním týmem Splitlath Redmond Aprilia.
Jakub Smrž absolvoval za tento tým poslední tři podniky letošního šampionátu BSB, tedy celkem 7 závodů, a získal v nich 8 bodů. Nejlépe dojel na Silverstone ve druhé jízdě, když byl odmávnut šachovnicovým praporkem na 12. místě.
Se seriálem WSBK se český jezdec rozloučil před závodem na Nürburgringu, kdy se nedohodl s týmem Effenbert Liberty na svém dalším závodění, neboť tento tým neplnil platnou smlouvu. Jakub Smrž absolvoval v mistrovství světa superbiků během 6 sezon celkem 150 závodů, ve kterých získal celkem 5 podiových umístění, vyjel si 3 Pole position - třikrát tedy vyhrál Superpole! a zajel také dvě nejrychlejší kola v závodě. V zatím jeho posledním startu ve WSBK dojel Kuba Smrž na Silverstone ve druhé jízdě jako třetí. V celkovém pořadí se Smržovi nejvíce dařilo v sezoně 2009, kdy se umístil celkově v Top-10. V letošní nedokončené sezoně - absolvoval pouze 18 jízd - mu patří 15. příčka v bodovací tabulce.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist