BSB – Kvalifikaci vyhrál Byrne, Smrž startuje sedmnáctý

V neděli jeli jezdci britského šampionátu superbiků Bennetts British Superbike Championship poslední třetí trénink a kvalifikaci, kde se rozhodlo o pozicích pro první pondělí závod v Oulton Parku. Z první pozice odstartuje Shane Byrne, Jakub Smrž odstartuje sedmnáctý.

Poslední trénink vyhrál Glenn Irwin (Be Wiser Ducati) časem 1'34,312 sekundy. O tři desetiny pomalejší čas měl na kontě Shane Byrne (Be Wiser Ducati), třetí byl Jason O'Halloran (Honda Racing). Jakub Smrž (Lloyd & Jones PR Racing BMW) zajel maximum na 1'36,348 sekundy a to stačilo na sedmnáctou pozici výsledkové listiny.

První kvalifikaci vyhrál časem 1'34,606 sekundy Jason O'Halloran, druhý byl Jake Dixon (RAF Regular&Reserves Kawasaki) a třetí Leon Haslam (JG Speedfit Kawasak). Český závodník Jakub Smrž byl s časem 1'35,853 sekundy sedmnáctý a postoupil do druhé kvalifikace. Tu vyhrál Shane Byrne časem 1'34,152 sekundy. Posledním postupujícím do bitvy o pole position byl devátý Glenn Irwin (Be Wiser Ducati). Jakub Smrž nastavil sedmnáctý čas, takže do závodu odstartuje z šesté řady.

Bitvu o pole position vyhrál ve třetí kvalifikaci Shane Byrne časem 1'33,979 sekundy. Úřadující šampion si tak letos na konto připsal první kvalifikační triumf. Něco přes desetinu ztratil Jake Dixon (RAF Regular & Reserves Kawasaki), třetí Glenn Irwin byl o necelé tři desetiny pomalejší. Bradley Ray (Buildbase Suzuki) to měl s pádem, takže kvalifikační čas nezajel.

Oba závody lze v pondělí sledovat živě na TV Eurosport 2. První klání je v termínu 14.30 hodin, druhé je v 17.30 hodin.

Bennetts British Superbike Championship – Kvalifikace (Top9)
Neděle, 6.května 2018 - Oulton Park, Velká Británie

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
gorkin přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist