BSB – Kvalifikaci v Snettertonu vyhrál Bradley Ray

Čtvrtým podnikem sezony pokračuje na okruhu Snetterton britská série superbikového šampionátu Bennetts British Superbike Championship. V pátek měli jezdci volné tréninky, sobota byla dnem kvalifikací, kterou vyhrál Bradley Ray z Buildbase Suzuki. Na výsledkové listině chybí Shane Byrne, jezdec stáje Be Wiser Ducati Racing Team, jenž se před měsícem vážně zranil během testování v Snettertonu, a nezávodí ani Jakub Smrž z Lloyd & Jones Bowker Motorrad, který se zranil v Německu během příprav na osmihodinový závod vytrvalostního šampionátu motocyklů.

Páteční první trénink vyhrál časem 1'48,051 sekundy Glenn Irwin (Be Wiser Ducati), který teď závodí v jednom týmy s bratrem s Andrew Irwinem (Be Wiser Ducati), jelikož Shane Byrne bojuje s následky zranění. Druhý trénink se stal kořistí Leona Haslama (JG Speedfit Kawasaki), který zajel maximum na 1'47,674 sekundy a v sobotu dopoledne byl první ve třetím tréninku Danny Buchan (FS-3 Racing Kawasaki) s časem na kolo 1'47,575 sekundy.

V třídílné kvalifikaci bojovalo ve finále o pole position devět závodníků a nejúspěšnějším z nich byl vítěz prvních dvou závodů Bradley Ray (Buildbase Suzuki), jenž kolo Snettertonu zajel časem 1'46,632 sekundy.

Jen těsně přišel o start z pole position Josh Brookes (McAMS Yamaha), který byl jen o 0,136 sekundy pomalejší. Australan absolvoval úspěšnou misi na Tourist Trophy a je vidět, že je správně rozjetý. Třetím jezdcem v pořadí je Glenn Irwin (Be Wiser Ducati).

Dnem závodu je neděle a superbikový šampionát má na programu celkem dvě klání. To první je se startem ve 14.30 hodin, druhý závod startuje v 17.30 hodin (SEČ).

Časomíru lze sledovat - ZDE

Bennetts British Superbike Championship – Kvalifikace (3)
Sobota, 16.června 2018 - Snetterton, Velká Británie

1 – Bradley Ray – Buildbase Suzuki – 1'46.632
2 – Josh Brookes – McAMS Yamaha – +0.136
3 – Glenn Irwin – Be Wiser Ducati – +0.244
4 – Jake Dixon – RAF Regular & Reserves Kawasaki – +0.274
5 – Leon Haslam – JG Speedfit Kawasaki – +0.471
6 – Dan Linfoot – Honda Racing – +0.706
7 – Luke Mossey – JG Speedfit Kawasaki – +0.828
8 – Danny Buchan – FS-3 Racing Kawasaki – +0.987
9 – Michael Laverty – Tyco BMW – +1.314

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist