Přispějte i Vy k nové podobě Masarykova okruhu

Byli jste svědky nějaké dramatické situace na závodní dráze brněnského Automotodromu? Napište nám, co zajímavého jste viděli, a možná tím přispějete k založení nové tradice na nejvýznamnějším závodním okruhu v České republice.

Vedení společnosti Automotodrom Brno se rozhodlo ukončit éru anonymity jednotlivých úseků závodní dráhy. V této souvislosti vypisuje Automotodrom Brno, a.s. anketu o nové názvy zatáček, rovinek či celých úseků okruhu.
Již hlavní projektant brněnského Automotodromu, Ing. Jaroslav Suchý, zakomponoval do projektu design některých populárních úseků starého Masarykova okruhu. Konkrétně se jedná o Schwantzovu zatáčku na konci tribuny D (svým tvarem připomínající nájezd z tzv. Hitlerovy dálnice do kohoutovického stoupání) a levotočivou Farinovu zatáčku (před tribunou F, která svým tvarem i sklonem odpovídá původní Farinově zatáčce starého okruhu). A návštěvníci Automotodromu Brno jistě znají i Stadion - úsek před tribunou C připomínající závodní ovál.
Ostatní úseky brněnského okruhu jsou zatím anonymní a návštěvníci se tak musí spokojit s označením podle stanovišť traťových komisařů. Během závodů se tak často dozví, že Casey Stoner se ujal vedení „na osmnáctce“ nebo že Valentino Rossi měl highsider „na sedmičce.“ Spojit si čísla traťáckých postů s konkrétními zatáčkami vyžaduje značnou dávku představivosti. Z tohoto důvodu se obracíme na všechny příznivce brněnského Automotodromu a dáváme jim možnost pojmenovat jednotlivé úseky brněnského okruhu.
K pojmenování zatáček, rovinek či celých úseků trati může vést nějaký dramatický manévr, pád či vyhraná bitva, které jste v daném úseku byli svědkem. Napište nám tedy své zážitky z Masarykova okruhu a možná tím přispějete k nové tradici pojmenování částí závodní dráhy.
Prosíme všechny účastníky této ankety, aby své návrhy vždy řádně zdůvodnili.
Všechny podnětné návrhy budou zveřejněny na stránkách www.automotodrombrno.cz
Autoři vítězných návrhů získají upomínkové předměty Automotodromu Brno. Email pro Vaše návrhy: info@automotodrombrno.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist