Nový rekord Masarykova okruhu.

Masarykův okruh má nový rekord. Na jeho dráhu vyjelo při nedělním pokusu o ustavení rekordu 1349 motocyklů. Obvyklou maximální propustnost dráhy tak motorkáři překonali jedenadvacetkrát. A výrazně pokořili i počet motorek při podzimní vzpomínkové jízdě na Marca Simoncelliho, která nedělní pokus inspirovala.

„Nezbývá mi, než všem poděkovat. Počasí nebylo ideální, teplota vzduchu se držela jen kolem osmi stupňů, přesto přijeli motocyklisté i ze Slovenska nebo vzdálenějších českých regionů,“ říká výkonná ředitelka Masarykova okruhu Ivana Ulmanová. 

Motorkáři vytvořili na dráze kolonu, která se roztáhla bezmála na celou délku 5403 metrů dlouhé trati. Čelo, které tvořili motocykloví závodníci Karel Abraham, Jakub Kornfeil a kaskadér Pepa Šiler, se na konci druhého kola jízdy přiblížilo na dohled konci kolony. „Myslím, že ten výsledek je skvělý. Pro motorkáře je to jedna z prvních příležitostí se potkat po zimě a myslím, že Masarykův okruh je pro to tím nejlepším místem,“ pochvaloval si Karel Abraham. Na dráze se kromě silničních motorek objevili i skútry, mopedy, historické Jawy a dokonce i jedna proslulá „babeta“.

O spočítání přesného počtu účastníků se postarali členové fanklubu Karla Abrahama. K přesnému číslu došli tak, že každému účastníkovi nalepili na motocykl speciální účastnickou nálepku s logem Masarykova okruhu. Počet motocyklů pak byl dán počtem vydaných samolepek. „Věříme, že hodně motorkářů si nálepku na motorce nechá celou sezonu. A doufám, že se s většinou z nich shledáme během roku ještě několikrát,“ uzavírá Ivana Ulmanová.


Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (45x):



TOPlist