AMD Brno: Motoškola s vánoční slevou a nová Motoškola Sport pro pokročilé jezdce

Naučit se bezpečně ovládat svoji motorku je k nezaplacení. Pod tuto větu se podepíšou stovky motorkářů, kteří prošli Motoškolou na Masarykově okruhu. Vyhledávaný kurz bezpečné jízdy na motorce bude probíhat i v roce 2012 a až do Vánoc jej Automotodrom Brno nabízí za akční cenu 3190 korun.

Instruktorský tým zůstává v osvědčené sestavě – Pepu Sršně doplní Jiří Trčka a Karel Táborský. Pokud to závodní sezona dovolí, přidá se k instruktorům i Karel Abraham. „Víme, že projet se po boku Karla Abrahama po závodním okruhu, je velké lákadlo. V příštím roce proto budeme u jednotlivých termínů Motoškoly uvádět, zda na nich bude vyučovat Karel Abraham,“ říká manažerka pronájmu dráhy Masarykova okruhu Iva Lacinová.

Účastníky čeká půlden složený z přednášky, nácviku ovládání motorky v nízkých rychlostech a krizového brzdění a poté série jízd po závodní dráze Masarykova okruhu. „Byl jsem z kurzu nadšený a to včetně teoretické části. Myslel jsem, že to bude nudné povídání o předpisech a mentorování o tom, jak máme jezdit pomalu. Místo toho nás zahrnula lavina detailních praktických rad, jak se nedostat do problémů a jak je řešit, když náhodou přijdou. Žádná suchá teorie, ale opravdové zkušenosti od opravdových motorkářů,“ pochvaluje si „motoškolovou“ teorii Zdeněk Bezděk, který kurzem v letošním roce prošel.

Automotodrom Brno vyjde vstříc i těm, kteří už Motoškolu absolvovali a chtějí se naučit víc. Už nyní si mohou absolventi Motoškoly koupit poukaz na pilotní projekt Motoškoly SPORT, která navazuje na základní kurz a motorkáře seznámí se základními pravidly sportovní jízdy. „Kurz je čistě praktický, předchází mu jen krátká přednáška, ale i ta bude zaměřena na rady při ovládání motorky v extrémních situacích,“ vysvětluje Iva Lacinová.

Těžištěm kurzu jsou čtyři půlhodinové jízdy po závodní dráze, při každé z nich se účastníci soustředí na nácvik konkrétních pokročilých dovedností včetně nácviku brzdění a brzdných bodů.

Kurz MOTOŠKOLA SPORT stojí 5700 korun a motorkáři ho mohou objednávat prostřednictvím webových stránek zde. „Pokud je poukaz na Motoškolu dárkem pod stromeček, tak zájemce ho obdrží poštou. Poukaz není vázaný na konkrétní termíny, z nich si držitel vybere, až před sezonou,“ doplnila Lacinová.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist