"Hopper" oficiálně v AMA

Pouze 48 hodin po oznámení týmu FB Corse o rozchodu tohoto týmu s americkým jezdcem Johnem Hopkinsem, se objevila zpráva o podepsání smlouvy Hoppera a stáje M4 Suzuki.

Američan John Hopkins (26 let) se tedy vrací do seriálu AMA a pojede v týmu M4 Monster Suzuki motocykl Suzuki GSX-R 1000. "Hopper" se tak vrací do týmu, s kterým vyhrál americký šampionát 2000 AMA Supersport 750 ccm a v rok později Formel-Xtreme.

Po těchto úspěších odešel tehdy Hopkins do Evropy a jezdil zde nejdříve za WCM Yamahu a potom 5 roků za tovární tým Suzuki. V roce 2008 pak jel Hopkins v dalším japonském továrním týmu Kawasaki. O rok později po odchodu továrny Kawasaki ze světové scény jezdil Hopkins superbikový šampionát v týmu Johana Stiegelta na Hondě, ale většinu sezóny 2009 byl zraněný.


První testy čekají Hopkinse ve dnech 2. a 3. února ve Fontaně a Hopkins se jich nemůže vůbec dočkat: "Cítím se zdravý, jako už dlouho né. Ohromně se těším na spolupráci s týmem a jeho majitelem Johnem Ulrichem. Vždyť společně jsme měli hodně úspěchů na samém začátku mé kariéry. Moje cíle jsou jasné: Chci poznat Suzuki co nejlépe a přeji si rok bez zranění. Uvidíme, jak daleko dopředu se dostaneme v šampionátu AMA. Nyní jsem ale hrozně rád, že se můžeme společně připravovat na první testy". 


Tato smlouva byla podepsána za velké pomoci sponzora Monster Energy. Týmovým kolegou Hopkinse bude Kolumbijec Martin Cardenas, který ale pojede kubaturu Daytona Sportbike.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist