Zakletý Pannoniaring

I v letošním roce se musel Tomáš Holubec na okruhu Pannoniaring potýkat s několika problémy, závod třídy Alpe Adria Superstock 600 pak dojel jako třináctý, z Čechů byl pátý.

Ke druhému závodu Mistrovství České republiky, jenž se tradičně konal jako součást šampionátu Alpe Adria, se na okruh Pannoniaring vypravil i motocyklový závodník Tomáš Holubec. Po problematické kvalifikaci nakonec dokázal Tom vybojovat 11 bodů do republikového šampionátu, kde mu po dvou závodech patří čtvrté místo, když na druhého Michala Drobného ztrácí pouhých 9 bodů.
Tomáš Holubec
Mám za sebou druhý závod mistrovství České republiky. Bohužel se mi na tomto okruhu opět nedařilo. Ale vše začalo dobře, ve čtvrtek jsem byl skoro pořád na trati. Nejdřív jsme hledali vhodné převody, díky rychlořazení a novějšímu motoru je motorka o trochu rychlejší. Proto dávám jiné převody než v loňském roce. Po dvou půl hodinkách, jsem jel závod. Startoval jsem z třetí pozice a ve stejném pořadí jsem projel i cílem. Odpoledne jsem pokračoval v testování a nastavení motocyklu. Vše vypadalo dobře, ale přišla sobotní kvalifikace. Vyrazil jsem na trať a po dvou kolech jsem musel zajet do boxů. Na motocyklu se nadalo jet, bohužel bylo prázdné zadní kolo. Ještě jsem se vrátil po dofouknutí pneumatiky na trať, ale už to nabylo ono. Doufal jsem v druhý trénink. Snažil jsem se jet rychle, ale v táhlých zatáčkách mi strašně klouzalo zadní kolo, nedalo se pořádně zatáhnout. Po dojetí do boxů, jsem zjistil, že mi při výměně obrátili pneu na zadním kole. Do nedělního závodu jsem tak startoval až z 20. pozice. Start se mi povedl a posunul jsem se dopředu. Během několika kol jsem se postupně dostal až na 13. místo. V hodnocení českého mistrovství jsem dojel jako pátý. Nyní je opět měsíc pauza, chtěl bych jet někam testovat, ale bohužel finanční situace mi to nejspíš nedovolí. Každopádně se těším na další závody, snad to bude příště lepší.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist