Víkend v Rijece očima Michala Práška

Další podnik alpsko-jadranského šampionátu se konal v chorvatské Rijece. Havlíčkobrodský motocyklový závodník Michal Prášek si vybojoval v třídě Supersport třetí místo v prvním závodu a v nedělním druhém zopakoval stejný výkon, když cílem projel znovu třetí. V průběžném hodnocení patří českému jezdci druhá pozice.

1. kvalifikace

Do první kvalifikace jsem šel s cílem vylepšit si svůj osobní rekord, který byl na tomto okruhu 1:32,7 sekundy. Panovala ale velká vedra, což bylo docela složité v rámci volby správné směsi pneumatik. Nakonec se nám vše podařilo a já zajel čas 1:32,3 sekundy, kterým jsem si vylepšil osobák. Na první pozici jsem ztratil jen 0,024 sekundy a do závodu startoval druhý.

1. závod

Start do závodu jsem neměl ideální a jezdil jsem na sedmém místě. Během pár kol jsem se stačil prokousat na druhé místo a snažil se vydat za vedoucím závodníkem, na kterého jsem ztrácel dvě sekundy. Bohužel mi odešla přední pneumatika a závěrečných šest kol jsem se protrápil. Nechtěl jsem to vzdát a zkoušel jsem najíždět do zatáček zlehka, abych tolik nezatěžoval přední kolo. Hezký souboj jsme svedli v posledních kolech o druhé místo s Davidem Látrem, který byl nakonec v cíli o pár setinek dřív. Závod jsem dojel na třetím místě.

2. kvalifikace

Na druhou kvalifikaci jsem se těšil, protože jsem věděl, že když trefíme správnou směs pneumatik, můžu ještě zrychlit. Okamžitě od prvního kola pneumatiky fungovali výborně a díky tomu se mi podařilo zajet čas 1:31,4 sekundy, což bylo super, protože jsem si vyjel pole position a druhému jezdci v pořadí dal osm desetin.


2. závod

Tradičně jsem neměl ideální start a propadl se na sedmé místo. Trvalo mi tři kola než jsem se propracoval na třetí místo za Igora Kalába, se kterým jsme se snažili dotáhnout vedoucího Kreutzera, který už měl náskok kolem pěti sekund. V závěru jsme začali Kreutzera stahovat, ale bohužel do cíle už zbývalo minimum kol a v nedělním závodě jsem cílem projel znovu třetí.

Chtěl bych moc poděkovat celému týmu a sponzorům za podporu!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist