V Chorvatsku vyhrál Oliver König oba závody

Další závodní víkend seriálu Alpe Adria RR zavedl Team Five two racing na chorvatský okruh Grobnik. Oliver hned od pátečních tréninků zajížděl velmi dobré a stabilní časy, takže jediné na co jsme se koncentrovali bylo nalezení nejoptimálnějšího převodu.

V sobotní ranní kvalifikaci si Oliver zajistil pol position s třívteřinovým náskokem na druhého Stefana Cristiniho z Itálie a team byl optimisticky naladěn do odpoledního závodu. V závodě Oliver hned od začátku nasadil podobné tempo, jako v kvalifikaci a během prvních tří kol si vybudoval slušný náskok, který nakonec v cíli činil 24 vteřin na druhého Camerona Horsmana z Velké Británie.

V nedělním wurm upu byl Oliver opět nejrychlejší a team zůstával v dobré pohodě, před dalším závodem. Na okruhu se proti sobotě výrazně změnily podmínky a foukal velmi silný vítr, což se projevilo v závodě. Oliverovi jsme nezměnili převod a jeho motocykl byl ve výjezdech proti větru slabší.

Nedělní závod byl celých 12 kol soubojem kolo na kolo mezi Oliverem a britem Cameronem Horsmanem. Oliver nakonec závod rozhodl ve svůj prospěch na výjezdu z poslední zatáčky, i když nicotným rozdílem dvou desetin.

Z Grobniku si team odváží maximální počet bodů a již se koncentrujeme na další závodní víkend, který nás čeká 2.července na německém Sachsenringu. Děkujeme všem partnerům, 4SR, Honda ČR, Stratos auto, Tyrex, Yshop, Motorbike, Polygos print, Fiat ČR, Sebimoto, Pirelli a samozřejmě všem fanouškům za podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist