Úspěšný víkend ESCAD Racing Teamu

I v druhém podniku letošního seriálu Mezinárodního Mistrovství ČR na maďarském okruhu Pannoniaring se členům ESCAD Racing Teamu v závodech dařilo.

Jezdci teamu se již tradičně účastnili dvou závodů a to Přeboru ČR "Volná do 600" (Czech Open) a MMČR SUPERSTOCK 600, započítávaného též do seriálu Alpe-Adria SUPERSTOCK 600.
Kvalifikace na oba závody byly poznamenány prapodivným počasím, vezmeme -li v úvahu nízké teploty a pokročilé datum v kalendáři. Mokrá, většinou pak mokro-suchá trať nedávala jezdcům příliš mnoho prostoru k tréninkům a taky bylo jasné, že se vše podstatné odehraje až v závodech.
CZECH OPEN
Ve společném startovním roštu obou tříd startoval Martin Holoubek #84 z první řady, resp. čtvrtého místa a nedá se říci, že by si po startu polepšil, nicméně v průběhu závodu se postupně probojoval zpět a nejrychlejšími časy na kolo z celého pole závodníků smazal i ztrátu na prvního jezdce Michala Dokoupila, nicméně na první místo se již neprobojoval.
Vzhledem k tomu, že první "litrová" motorka dojela se ztrátou 18-ti sec. za vedoucí dvojicí "šestek", znamenalo to i druhé místo v bodování třídy: "Volná do 600".
Martin sice po dojetí trochu bručel a vyčítal si, že dojel jen druhý, ale pravdou je, že oba jezdci předvedli hezký souboj o jehož kvalitě vypovídá jak časový odstup v cíli od ostatních jezdců a tak i nejrychlejší čas na kolo z celého startovního pole: 2:04.484, který zajel Martin.
SUPERSTOCK 600
Do závodu se kvalifikovali tři jezdci teamu a Jakub "Kubíček" Glaser #95 i Martin Holoubek #84 měli dost důvodů zajet dobrý výsledek.
Jakub potřeboval po zásahu rakouského komisaře při minulém závodě začít konečně sbírat body do celkového hodnocení - obhajoby titulu a Martin, po vítězství na Hungaroringu, vyvrátit nemístné poznámky některých komentátorů.
Závod se jel na 12 kol a i když se Martinovi start příliš nevydařil, udržel si kontakt se skupinkou jezdců, ve které se bojovalo o 5.-15. místo AA CUP-u a 2.-4. místo v bodování MMČR.
V průběhu závodu Martin v každém kole zkracoval náskok Michala Drobného, jezdícího na druhém místě MMČR o 0,5 sec., probojovával se polem jezdců AA CUP-u, aby v osmém kole ztrátu na druhého jezdce vyrovnal. Přes skvělou stíhací jízdu, s nejlepším časem na jedno kolo 2:03.166, však druhé místo, vybojované v posledním kole, neudržel a dojel na skvělém třetím místě, čímž si potvrdil první místo v průběžném bodování MMČR SUPERSTOCK 600.
Jakub "Kubíček" Glaser #95 startoval z 20. místa AA CUP-u, tedy z 6. místa MMČR a vzhledem k tomu, že si zlepšil časy z měřených tréninků, dojel do cíle na čtvrtém místě s náskokem 21 sec. na pátého jezdce.
Miloslav "Miloušek" Beznoska #5, třetí jezdec ESCAD Racing Teamu v závodě po nevydařených kvalifikacích dojel do cíle na 7. místě MMČR, čímž si oproti kvalifikaci polepšil o 4 pozice a vybojoval tak další cenné body.
ZÁVĚR
Závody v Pannonii se vydařily lépe, než jsme, vzhledem k absenci tréninků, očekávali a nezbývá než jezdcům a ostatním členům teamu poděkovat. Nejen za dobré výsledky v závodech, ale i za výdrž a účast v tomto "sibiřském" podniku, kdy nízké teploty, déšť a vítr, byly srovnatelné snad jen s testováním 1. března 2004 v Brně a tam byla pekelná zima.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist