Třetím místem upevněné vedení v šampionátu

Okruh v Mostě nabídl letos poprvé českým divákům možnost sledovat závody Alpe Adria Cupu, v jehož rámci se konají i závody Mezinárodního Mistrovství ČR.

Václav Bittman nastoupil potřetí v letošní sezóně do bojů o korunu supersportového krále naší země. V Mostě se utkal s elitou třídy Supersport, kterou doplnili jezdci týmu KL Intermoto, jenž v přestávce mezi závody Mistrovství světa využil možnost porovnat své síly s českými protivníky. Vašek zazářil již v kvalifikaci, ve které porazil všechnu svou konkurenci a zaslouženě získal Pole Position pro nedělní závod. V neděli pak jako jediný jezdec vydržel v bezprostředním kontaktu s dvojicí KL Intermota, když o vítězi rozhodoval až souboj na cílové čáře. Mikšovský se Szkopkem potvrdili nejen kvality své, ale i kvality svých motocyklů a zvítězili. Ovšem na třetím místě se cílem prohnal právě Václav Bittman, za jehož výkonem stojí i opravdu zanedbatelná ztráta na vítěze, která tentokrát činila pouhých 0,276 sekundy.
Václav Bittman
Po kvalifikaci jsem byl hodně spokojený, po závodě jsem sice spokojený byl také, ale již ne tolik jako v sobotu. V závodě jsem měl problém se zadní pneumatikou, která mi dost klouzala. V kvalifikaci bylo nastavení výborné a tak jsme ho nechali i do závodu, bohužel jiná teplota, která panovala v neděli, již nepřála tomuto nastavení. Nicméně třetí místo je pro vývoj šampionátu dobré. Držel jsem se Mikšovského a Szkopka, dokázal jsem s nimi bojovat až na cílovou čáru. Tentokrát vyšli vítězně, ale už se těším na další konfrontaci s těmito jezdci, která by snad mohla přijít při posledním závodě v Brně.

www.vaclavbittman.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist