První závod AA Cupu byl zrušen

Úvodní závod silničářského seriálu Alpe Adria Cup, který se měl uskutečnit 10. dubna na rekonstruovaném rakouském okruhu Red Bull Ring, byl zrušen. Informaci nejprve přinesly rakouské motocyklové servery, později ji potvrdil i oficiální web Alpe Adria Cupu.

Do startu domácí silničářské sezony sice zbývá ještě několik týdnů, ale už se objevují první problémy. Závod na rakouském Red Bull Ringu sice nebyl součástí Mezinárodního mistrovství České republiky silničních motocyklů, spousta našich týmů a jezdců se tam ale chystala. Jednak velká část českých a slovenských jezdců dávno vzala AA Cup za svůj, jednak šlo o výborný termín pro rozjezd před českým mistrákem a IDM. Jak seriál MČR, tak mistrovství Německa totiž startují čtrnáct dní po původním termínu Red Bull Ringu na maďarském Hungaroringu a německém Lausitzringu. Podle neoficiálních zpráv by mohl být závod na okruhu Red Bull, který leží blízko města Spielbeg ve Štýrsku, přeložen na některý ze záříových termínů. O který víkend by přesně šlo, bude údajně oznámeno později. 
Slavný okruh (kdysi jako Österreichring, později jako A1 Ring) byl otevřen v roce 1969 a ve svých nejlepších rocích býval svědkem závodů mistrovství světa F1 i silničních motocyklů. V roce 2003 byl ale uzavřen a začala masivní rekonstrukce. Nyní patří šéfovi Red Bullu Dietrichu Mateschitzovi. Vedení Alpe Adria Cupu alespoň zařídilo na 17. března jezdcům seriálu možnost jednodenního testování na chorvatském okruhu u Rijeky. Ježdění na celý den přijde na sto eur, půl dne stojí 65 eur. Přístup budou mít i veteráni. Rezervace a informace na telefonním čísle +39 331 6951123.
Tak pokračovala přestavba Red Bull Ringu v roce 2010  

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist