Premiérová Alpe Adria očima českých týmů a pilotů

Kapitoly článku

První závod šampionátu Alpe Adria se odjel tento víkend na italské Adria Raceway nedaleko Benátek. I přes hlášené špatné počasí se nakonec kvalifikace i závody odjely na suchu za docela pěkného počasí a Michal si vyjel páté místo ve své třídě Superstock 1000.
V pátek si Michal odjel tři tréninky na své BMW HP4 a snažil se najít ideální nastavení na tento okruh. Minulou sezonu na šestkové motorce mu okruh docela seděl, ale na litrovou motorku není tato rychlá trať plná zatáček ideální. V sobotních kvalifikacích si Michal vyjel šesté místo, když odpoledne zlepšil svůj ranní čas téměř o vteřinu. Ranní warm-up se pak odjel na mokré trati z noční bouřky, do závodu ale vše oschlo a Michal si po ne moc povedeném startu držel své šesté místo. V druhé části osmnácti kolového závodu se mu podařilo předjet chorvatského jezdce Horvata a dotahoval se i na Andyho Meklaua jedoucího na čtvrtém místě. Na něho nakonec v cíli ztratil pouhé čtyři desetiny. Na nové motorce jsou ještě nějaké chyby, které se ale snad do příštího závodního víkendu na Pannoniaringu podaří odstranit, přesto je Michal i jeho tým s výsledkem velmi spokojený.
Michal Šembera: „Myslím si, že víkend můžeme hodnotit velice pozitivně. Od pátku do neděle jsme já i tým udělali velký kus práce co se týče nastavení motorky. Kvalifikace se nám celkem povedla, dopoledne jsme hledali správné nastaveni na závod a odpoledne jsme na posledních 15 minut nasadili měkčí směs a zkusili dát co nejlepší čas. Nakonec z toho bylo šesté místo na startu. Start do závodu se moc nepovedl, byl to můj první ostrý start s launch control, takže to nebylo úplně ideální, ale musím se to všechno prostě naučit. Po startu jsem se pomalu začal prodírat dopředu. Dojel jsem pátého Horvata na Yamaze, za kterým jsem se držel většinu závodu a nedařilo se mi ho předjet. Nakonec k tomu pomohl jezdec o kolo zpět, který nás moc nechtěl pustit, ale já toho využil a oba jsem je předjel venkem. Pak sem začal stahovat Andyho Meklaua, ale na to už bylo pozdě a tak jsem dojel jen par desetin za ním. Víkend byl skvělý a já se těším na Pannoniu, kde nás čekají dva závody.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist