Pátý podnik MMČR silničních závodů motocyklů přivítá Grobnik

Mezinárodní mistrovství České republiky silničních závodů motocyklů na závodních okruzích o nadcházejícím víkendu pokračuje závody v chorvatském Grobniku. Jde již o páté kolo z celkových sedmi závodů sezóny.

Letošní sezóna mezinárodního mistrovství České republiky silničních závodů motocyklů na závodních okruzích pokračuje o víkendu od 23. do 25. srpna 2019. Závody se opět odjedou spolu s mezinárodním motocyklovým šampionátem Alpe Adria, promotéra LUTEC, v chorvatském Grobniku. Závodní okruh poblíž města Rijeka je pro většinu jezdců znám díky tomu, že se sem jezdí nejen závodit, ale i testovat. Sezóna se minulými závody v Německu přehoupla do své druhé poloviny a jezdce čekají páté závody z celkových sedmi.

Závody při MMČR SZM na závodních okruzích budou opět vypsány pro třídy Supersport 300, Superstock 600, Superstock 1000 a Superbike. Zároveň se mohou naši jezdci zúčastnil Alpe Adria Cupů 600 a 1000 či Honda Talent Cupu. Třídy Supersport 300 a Superstock 1000 se celou letošní sezónu jedou jako evropské poháry. Jak bývá letos zvykem, i zde se zároveň představí světový šampionát sidecar.

Supersport 300

V nejslabší třídě Supersport 300 je v průběžném vedení českého šampionátu Jiří Nespěšný, který nasbíral již 126 bodů. Za ním jsou týmoví kolegové Miloslav Hřava a Oliver König, ale ti jsou nyní na testování v Portimãu pro závěrečné závody sezóny v mistrovství světa Superbiků v této kategorii, takže závody v Rijece vynechají. Díky tomu mají konkurenti šanci se dostat na jejich pozice a dobře k tomu má nakročeno Maxim Repák, který letos zatím buď vyhrál nebo závod nedokončil.

Superstock 600

V prostředí třídě Superstock 600 letos sledujeme velice vyrovnanou konkurenci. Na čele se po stabilních výkonech a zisku spousty druhých míst usadil Kevin Ranner z Rakouska, který má 150 bodů. O druhé místo je to ale zatím velice otevřené. Průběžně druhou pozici se ztrátou třiceti bodů udržuje Jiří Mrkývka, nicméně za ním jsou jen o pár bodů dál Tomáš Šubrt a Jaromír Chlup, takže se tato trojice může ještě promíchat. Celkově v této třídě bodovalo 17 jezdců.

Superstock 1000

Ve třídě Superstock 1000 vévodí Michal Prášek, který má i přes několik nul na svém kontě 111 bodů a je jediným, kdo se v této třídě bodově dostal nad 100 bodovou hranici. Nejblíže mu je nyní Marek Szkopek a dále pak Tomáš Svitok. Do závodů se po zranění z úvodu sezóny vrátil Michal Filla, který rovnou vyhrál první závod na Oscherslebenu.

Superbike

V nejsilnější třídě Superbike mají jednoznačně navrch týmoví kolegové Karel Hanika a Ondřej Ježek. Karel je nyní ve vedení se 150 body díky samým vítězstvím a jen dvěma nedokončeným závodům. I při minulých závodech v Německu vyhrál oba závody. Se ztrátou jen pěti bodů je za ním Ondra, který minule poprvé jeden závod nedokončil, jinak sbíral trofeje za první a druhá místa. Jediný Marko Jerman zatím bodově udržuje krok s oběma jezdci, když má 129 bodů.

MMČR SZM 2019

Časomíra

MMČR SZM 2019

Přenosy na YouTube

ČASOVÝ HARMONOGRAM:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist