Motorpower v roce 2012 se Šemberou a Látrem

Královéhradecký tým Motorpower nastoupí do šampionátu Alpe Adria 2012 s jezdci Davidem Látrem a Michalem Šemberou.

Před českým týmem Motorpower je nová výzva. Tou je start v šampionátu Alpe Adria třídy Supersport, kde bude tým poprvé v historii zastupovat dvojice jezdců. V královéhradecké motocyklové formaci nadále pokračuje mladý David Látr, který si bude chtít zlepšit své letošní třetí místo v domácím šampionátu třídy Supersport. Nováčkem v týmu pak bude brněnský závodník Michal Šembera, jehož zkušenosti bude chtít tým využít k celkovému vítězství v šampionátu Alpe Adria.

Motorpower do sezony 2012 vstoupí s novým materiálem. Od týmu Step Racing, účastníka Mistrovství světa Supersport, byly zakoupené motocykly, včetně kompletní světové elektroniky. Oba stroje Honda CBR 600RR, se kterými například Gino Rea vyhrál závod světových supersportů na okruhu v Brně. Oba motocykly nyní projdou důkladným repase.

Do týmu také vstoupil jako společník pan Jan Šebek, který se již zapojil do chodu i plánování týmu. Motorpower se bude v příštím roce podílet také na přípravě motocyklu týmu SMS Racing, se kterým od 23. ledna 2012 absolvuje první testování na okruhu Cartagena. Tohoto testování se za tým Motorpower zúčastní pouze David Látr, neboť Michal Šembera týden před tímto testem podstoupí operaci klíční kosti. Další testování bude již za účastí obou jezdců, kteří na přípravě svých motocyklů budou pracovat na začátku března 2012 ve španělském Albacete a Valencii.

David Látr: „Momentálně se již připravuji na novou sezonu. Pravidelně chodím do posilovny a jezdím na kole. Těším se na novou motorku, která je rozhodně velkým krokem kupředu. Důležitá pro nás bude práce s telemetrií, což pro nás bude novinka, se kterou se musíme dokonale seznámit při prvních testech. Ty proběhnou v lednu a březnu ve Španělsku. Pro mne to bude znamenat, že před začátkem šampionátu budu více rozježděný, jak v předchozích letech. Chtěl bych bojovat o titul Mistra ČR. Na sezonu 2012 se již těším.“

Michal Šembera: „Rok 2011 pro mne znamenal katastrofu, i proto jsem rád za nabídku, kterou jsem dostal. Je přede mnou velká výzva, na kterou se těším. Chtěl bych týmu Motorpower poděkovat za tuto příležitost. Rád bych se odvděčil dobrým výsledkem. Nechci si před sebe stavět velké cíle, ale s technikou, kterou máme k dispozici, bych rád bojoval o titul v šampionátu Alpe Adria. Nyní mne čeká v polovině ledna operace pravé klíční kosti, při které mi budou vyoperované šrouby ze staršího zranění. Vynechám proto první test ve Španělsku. Na novou motorku se hodně těším a udělám maximum k tomu, abych na konci příštího roku byl já, i tým Motorpower, spokojený.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist