Motocyklový tým Pro Race v Maďarsku

Poslední dubnový víkend odstartoval letošní seriál Alpe Adria Cupu a MMČR. V loňské sezoně se Miloši Čihákovi povedlo vyhrát poslední závod v Brně, zahajující podnik letošní sezony se přenesl na Hungaroring. ProRace odjel do Maďarska už v středu, aby měl dostatek času na přípravu.

Nadšení před startem sezony bylo veliké a ambice ještě větší. Tréninky i následná kvalifikace na úvodní díl AA Cupu a MMČR nasvědčovala tomu, že motorka i Miloš jsou dobře připraveni. V sobotu večer se Čihák usídlil na šesté pozici hned za dalším českým jezdcem Čermákem, což jezdci stáje ProRace přisoudilo v hodnocení českého mistrovství druhou příčku před Dražďákem: „…“
V nedělním ranním warm-upu byl rodák z Liberce nejlepším jezdcem. Což byla před závodem velice slibná výchozí pozice. Do závodu Čihák neodstartoval z pole position, ale až z druhé řady, což se možná stalo předzvěstí událostí příštích. Miloš držel v prvních metrech krok s ostatními jezdci, ale hned první kolo se mu stalo osudným: „Jeli jsem tři jezdci těsně za sebou. Měl jsem lepší nájezd do zatáčky, ale na výjezdu jsem přidal moc plynu, uklouzlo mi zadní kolo a už jsem se válel. Ale vlastně jsem se oproti loňsku posunul o dvě zatáčky dál,“ říká Miloš s dávkou smutku i nadsázky v hlase.
„Miloš se v první zatáčce usadil na výborném čtvrtém místě. Bohužel v obávaném retarderu jezdec před ním zatáčku probrzdil a jak se ho Miloš snažil předjet, dostal smyk na zadní kolo a to byl konec. Miloš je v pořádku, nehoda se obešla bez zranění. Ale motorka má prasklý rám a je na odpis. Nálada v týmu tedy nic moc,“ přidává pohled na nedělní pád i manažer Jirka. Jedním dechem dodává, co je třeba udělat před druhým závodem v Rijece: „Do dalšího závodu máme necelé tři týdny, takže práce víc než dost. V podstatě je potřeba postavit úplně novou motorku.“
I přes zřejmé zklamání se dá víkendové snažení týmu zhodnotit jako celkem úspěšné. Je evidentní, že Miloš má před novou sezonou dobrou kondici a chuť závodit. Motorka je v dobrých rukách, byť nyní bude muset projít více než řádnou revizí a dostat úplně nový kabát.
Medailová žeň na Kavkazu
Druhý jezdec týmu Michal Rašek se na startovním roštu objeví až v Rijece. Přesto během uplynulého týdne nezahálel, ba naopak. Kromě motorek má Michal i další lásku – rafty. V neděli skončilo v Rusku mistrovství Evropy, z něhož Michalova posádka veze hned tři medaile (zlato ze sobotního slalomu a stříbro z nedělního sjezdu, čímž si první česká loď vysloužila v celkovém hodnocení druhé místo).
AA Cup SBK, Hungaroring 28.-30.4.06
1. Günter Knobloch
2. Janosz Vegh
3. Berto Camlek
4. Viktor Kispataki
5. Robert Auer
Mezinárodní mistrovství ČR:
1. Jiřá Dražďák
2. Petr Čermák
3. Viktor Noss

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist