Motocyklový seriál Alpe Adria pokračoval druhým podnikem na Slovakiaringu

O víkendu jeli jezdci šampionátu Alpe Adria na slovenském okruhu Slovakiaring. Tyto závody byly v rámci Ceny Slovenska a zároveň součástí českého šampionátu silničních motocyklů. V pátek a sobotu počasí jezdcům přálo, ale v neděli už padal déšť a místy dokonce kroupy. Češi byli vidět, jelikož téměř v každé z kategorií stál jezdec z České republiky na stupních vítězů. V sobotu byl na okruhu Dušan Belica, jehož snímky jsou publikované v níže uvedené fotogalerii.

V třídě Supersport 300 dominoval Oliver König (Movisio by MIE), jezdec mistrovství světa FIM Supersport300, jenž si krátce před závody v Assenu vyzkoušel konkurenční prostředí. König byl v obou závodech o téměř půl minuty rychlejší než jeho soupeři.

V třídě STK 600/Super Twin 650/SP -600/Sport 600/Twin 650 slavil vítězství Theo Clerc, jenž porazil rozdílem osmi desetin českého závodníka Vojtěcha Schwarze. Druhému závodu dominovala dvojice polských jezdců Daniel Blin a Krystian Nawosjki. Nejlepší z Čechů byl sedmý Matěj Vít.

V kategorii Superstock 1000 vyhrál oba závody Michal Filla, který je v této třídě hodně silným hráčem. V kategorii Superbike zajel Michal Prášek v prvním závodě na druhé místo, když nestačil na Michala Fillu a ve druhém klání to svému rivalovi vrátil a závod superbiků vyhrál.

Kompletní výsledkový servis.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist