Mikšovský po Hungaroringu spokojen

První závod Alpsko-jadranského šampionátu a mistrovství České Republiky silničních závodů motocyklů hostil jako obvykle maďarský okruh Hungaroring.

Během sobotních kvalifikací panovalo slunečné počasí a Tommy si vybojoval druhé místo na startovním roštu. V samotném nedělním závodě po drobné technické závadě si Tomáš Mikšovský dojel pro 3. místo v celkové klasifikaci.
Jsem spokojen s naším účinkováním během celého víkendu. Sobotní kvalifikační časy napověděly, že se bude jednat o nejrychlejší nedělní závod. Pracovali jsme intenzivně na nastavení geometrie motocyklu v závislosti na volbě směsi pneumatik a musím říci, že jsme byli do závodu připraveni na 100%. Na startovním roštu jsem se postavil na druhé místo, hned za Michala Fillu s jeho novým motocyklem BMW. První řadu pak ještě doplnil domácí jezdec Viktor Kispataki na Suzuki a Ital Fabrizio Pellizzon s továrním motocyklem Aprilia. Po zhasnutí červených světel jsem projížděl prvním kolem až na čtvrté pozici. Start se mi tedy moc nepovedl, ale ještě nebylo nic ztraceno. Po několika kolech jsem se dostal před maďarského jezdce Kispatakiho, a pustil se do stáhnutí menšího náskoku Pellizzona. V šestém kole jsem bohužel zaznamenal nárůst teploty vody v chladicím systému na 109ºC a přemýšlel jsem, že ze závodu odstoupím.
Boj o stupně vítězů jsem nakonec nevzdal a doufal, že motor vydrží do úplného konce. Postupnými krůčky jsem se dostal za záda Fabrizia Pellizzona, ale na krátký 12ti kolový závod to již bylo pozdě a závod jsem dokončil na třetím místě v celkové klasifikaci. Po závodě byla zjištěna závada na chladiči, ze kterého vytékala voda. S prvním závodem jsem spokojený, protože jsem dokázal zajíždět stabilní časy a většinu kol zajel pod hranici 1:52 vteřin. Celému týmu děkuji za spolupráci a za připravenost závodních strojů, protože před odjezdem na Hungaroring jsem ještě stihl absolvovat dva nešťastné pády na mosteckém autodromu. Jmenovitě Honzovi Halbichovi, Pavlovi Máslerovi a Mirkovi Šamajovi děkuji za perfektně odvedenou práci během závodního víkendu. V neposlední řadě velký dík všem fandům a kamarádům, kteří nás v tomto sportu podporují
.“

Výsledky:



Více fotografií a informací na nových stránkách Tomáše: www.tomasmiksovsky.cz.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist