Jiří Mrkývka je první v ME Superstock 600 Junior

Také letošní ročník šampionátu Alpe Adria se již klasicky zakončil na slovenském okruhu Slovakiaring. Počasí bylo pro závody jak dělané a tak si chtěl tým Willi Race Team poslední závodní víkend pořádně užít.

Pro Jirku to znamenalo úspěšně ukončit první sezonu ve třídě Superstock 600 Junior. S devadesáti body náskoku na druhého Patryka Pazeru vybojoval v této kategorii titul mistra Evropy. Jeho výkony se neztratili ani mezi dospěláky kategorie Superstock 600, kde v celkovém pořadí vybojoval desátou příčku. Nebudeme ale předbíhat a podíváme se jak celý víkend viděl teprve šestnáctiletý letý Jirka Mrkývka.

„Celý víkend probíhal velmi dobře. V pátek jsem první trénink vynechal, protože nebylo dostatečné teplo a nechtěl jsem nic riskovat. Třetí trénink jsem vyhrál a s chováním motorky jsem byl velice spokojen. V posledním a také oficiálním tréninků hodně jezdců zrychlilo a já se posunul až na sedmou pozici. Byl jsem velice překvapený, jak moc jezdců zrychlilo a bral jsem to jako výzvu do dalšího dne, kdy mě čekala kvalifikace a závod.“

„V sobotní kvalifikaci jsem dojel na sedmém místě, z čeho jsem nebyl až tak moc spokojený. Zajel jsem ale maximum, co jsem mohl a zlepšil i svůj osobní rekord. Do prvního závodu jsem měl špatný start a najížděl do první zatáčky až na desátém místě. Během prvního kola jsem se dostal na šestou pozici, kterou jsem si držel celý závod. Věděl jsem, že jsem mohl držet tempo s první skupinkou, ale kvůli technickým problémům to nebylo možné. Motorku jsme do nedělního warm-upu opravili. Ve warm-upu vše fungovalo, jak mělo, a byl jsem připravený do druhého závodu.“

„Ve druhém závodě jsem měl ale opět špatný start a opět vyjížděl z poslední zatáčky na desátém místě. V prvním kole jsem udělal velký progres, když jsem se dostal na páté místo. První skupinka se vzdalovala a tak jsem musel předjet jezdce přede mnou a začít stahovat. Když jsem se přidal do souboje o první místo tak to bylo nahoru a dolů, chvilku jsem byl i na druhém místě. Byl to velký boj a moc jsem si to užíval. Nakonec jsem cílem projel čtvrtý. Byl jsem celkem smutný, že jsem nedokázal dojet na bednu, ale zároveň jsem velice spokojený a jsem rád, že jsem potvrdil tvrzení ze soboty.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist