I s angínou pro zlato

Petr Čermák se na Automotodromu v Brně dočkal premiérového vítězství v Mezinárodním Mistrovství ČR třídy Superstock.

Po ne zcela vydařeném Pannoniaringu, se tým Yamaha Road Racing vydal na okruh do Brna. Časy ve volných trénincích naznačovaly, že Petr si na sériovou R1 (zejména na 17ti palcové pneu) začíná zvykat, a to i přes ne zcela stoprocentní podvozek a začínající angínu. První kvalifikaci zajel Petr výborně a s časem 2:08:00 se celkově ze 45 jezdců umístil na třetí pozici, hned za Pawlem Szkopkem a rychlíkem Maxem Neukirchnerem, který jel sice na superbiku a slickách (proto do závodu litrových stocků nenastoupil), ale v 1. tréninku dal neuvěřitelných 2:04!!! Druhý trénink byl po pár minutách přerušen deštěm, a tak k žádnému zlepšení nedošlo. Na start se první desítka jezdů třídy Superstock 1000 tedy postavila v tomto pořadí:
Pawel SZKOPEK, Petr CERMAK, Helmut SCHLEINDLHUBER, Bartlomiej WICZYNSKI, Marko JERMAN, Attila MAGDA, Marcin WALKOWIAK, Kamil PRAGER, Adam BADZIAK, Peter DUDAS.
V den závodu se Petr probudil s mandlemi jak golfové míčky, což nevypadalo vůbec dobře, ale po aplikaci všech dostupných medikamentů jsme věděli, že to Petr nevzdá a půjde do toho, ostatně tak jako vždy. Start neproběhl podle našich představ, Petr ztratil několik pozic, ale po prvním kole již bojoval ve skupince pěti jezdců o celkové druhé místo. Po pár dalších kolech se probojoval na druhou pozici, tedy na pozici, ze které startoval. S každým dalším kolem se společně s Rakušanem Schleindlhuberem počáteční skupince vzdalovali. V závěrečných kolech jel Petr jak říká "na jistotu" a i když v závodě zajel lepší čas než Rakušan (nádherných 2:07:89), tak nakonec skončil celkově třetí, ovšem v MEZ ČR zlatý!!!
...nyní alespoň tři dny v posteli, silná antibiotika a hurá na ME do Mostu (http://www.autodrom-most.cz/index.php?article=11720) .....přijďte nám fandit, #43!!!
Celkové výsledky AA Championship - Brno:
1. Pawel SZKOPEK – nej. kolo 2:07.403
2. Helmut SCHLEINHUBER - 2:08.312
3. Petr ČERMÁK - 2:07.898
4. Bartlomiej WICZYNSKI - 2:08.605
5. Marko JERMAN - 2:08.565
Celkové výsledky MEZ ČR – Brno
1. Petr ČERMÁK
2. Kamil PRAGER
3. Miloš URBANEC
4. Kamil HOLAN
5. Aleš HALÁMEK

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist