HBRT do roku 2009 s velkými změnami

Havrda – Brož racing team ukončil sezónu s průměrnými výsledky a do sezóny následující bude vstupovat s několika výraznými změnami.


Vzhledem k tomu, že tým je financovám z velké části společností majitele a zároveň jezdce stáje Jiřího Brože a vzhledem k probíhající krizi na světových trzích je tým nucen do další sezóny výrazně snížit rozpočet týmu. 
Z výše uvedených důvodů se tým rozhodl neprodloužit smlouvu s Michalem Fillou, kterému by za této situace nebyl schopen zajistit kvalitní material. Nadále bude tým spolupracovat jen s mladým jezdcem Jiřím Klejchem (125 Sportproduction).
Další velkou změnou je nová značka motocyklu.V roce 2009 bude Jiří Brož jezdit na motocyklu značky Yamaha R6, se kterou v roce 2008 jezdil Michal Filla.

Jiří Brož: „Závodní sezóna 2008 byla pro nás všechny velkou výzvou a ne vše se podařilo tak jak jsem doufal. Přesto hodnotím tohle období kladně a jsem rád, že jsme získali další zkušenosti při spolupráci s Michalem a Martinem, kteří jsou opravdoví profesionálové ve svém oboru. Do roku 2009 jdeme s novým motocyklem, což je samo o sobě velká výzva. Po 6 letech strávených v sedle Kawasaki usednu na motocykl značky Yamaha. Chtěl bych poděkovat všem v zastoupení Kawasaki za podporu a hlavně pak panu Havrdovi, který mě od začátku kariéry podporuje. Rovněž děkuji celému týmu za sezónu 2009, panu Ešnerovi a mému tátovi, který je pro mě velkou oporou.“


Michal Filla: „Letošní sezona rozhodně nedopadla podle představ. Z důvodu nedostatku financí jsem musel vynechat asi 6 závodů v polovině sezony a ztratil tak všechny šance na nějaké dobré celkové umístění. Nemohl jsem se zúčastnit ani závodu MS Supersport v Brně a to mě hodně mrzelo. Jako velké plus považuji spolupráci s mechanikem Martinem Janouškem a také to, že jsme se zúčastnili několika závodů Mistrovství Německa. Jirka Brož splnil všechny body naší dohody a nebýt finančních problémů, mohla to být výborná sezona. Za vše mu musím poděkovat a přeji jemu a celému týmu hodně srandy a dobré výsledky.“ 

Výsledky jezdců HBRT v sezoně 2008:

Jiří Brož: 2.místo v MMČR, třída SSP
5.místo v MMČR, třída SST 600
5.místo v AA cup, třída SSP (účast v šesti závodech z osmi)
11.místo v AA cup, třída SST 600 (účast v šesti závodech z osmi)

Michal Filla: 3.místo v MMČR, třída SSP (účast ve třech závodech z pěti)
4.místo v AA cupu, třída SSP (účast ve čtyřech závodech z osmi)
10.místo v ME v Albacete - SPA, tříd SSP
4.místo v EP, třída SSP (účast ve třech závodech z pěti)
17.místo v IDM, třída SSP (účast v osmi závodech ze 14.)

Jiří Klejch: 2.místo v MČR, třída 125SP

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist