Escad Racing Team na Hungaroringu

Předposlední podnik letošního seriálu Mezinárodního Mistrovství ČR se konal, letos již podruhé, na maďarském Hungaroringu. A i tentokrát byl tento podnik; pro ESCAD Racing Team nakonec úspěšný.

Jezdci teamu se účastnili tradičně závodů třídy "Volná do 600" (CZECH OPEN 600), SUPERSTOCK 600.
Všichni členové teamu přijeli na okruh již ve středu večer, ale jelikož během čtvrtka počasí jízdám zrovna nepřálo, dostali se jezdci na trať až při pátečních ranních volných jízdách. Kvalifikační tréninky byly spíše slabé, všichni jezdci jezdili pod své možnosti a pod své nejlepší časy dosažené v minulých akcích na tomto okruhu. Konečný výsledek po obou kvalifikacích tomu i odpovídal a postavení na startovním roštu bylo ve třídě CZECH OPEN 31.pozice v pro Jitku Formánkovou #12 a 32.místo pro Petra Dauše #31, ve třídě SUPERSTOCK 600 se nakonec Martin Holoubek #84 propadl na 20.pozici, tedy 4. místo mezi závodníky s českou licencí.
CZECH OPEN 600
Závod se jel dohromady pro obě třídy CZECH OPEN, tedy motocykly o objemu do 600 i nad 600ccm. Start se tentokrát lépe vydařil Petrovi, kterému se podařilo předjet před první zatáčkou po cílové rovince řadu jezdců startujících z řad před ním. Jitka se do první zatáčky dostala hned za jeho zadní kolo, aby ho v zápětí předjela, a jak spolu bojovali během kvalifikací, tak se drželi i během prvních kol závodu. Bohužel při nájezdu do třetího kola Jitka nezvládla první ostrou zatáčku po cílové rovince, ale po lehkém pádu a nepochopitelném zdržení traťovými komisaři, kteří bezdůvodně odtáhli motorku až za mantinely, se vrátila zpět na trať a závod dokončila. Petr si během těchto prvních kol vybojoval 22.místo celkově, které znamenalo pěkné 9. místo mezi jezdci třídy Volná do 600, které si pak udržel až do cíle. Jitka dojela na 26.místě celkově, byla tedy 12. ve své třídě.
SUPERSTOCK 600
Ve třídě SUPERSTOCK 600 měl team tentokrát jen jednoho jezdce, Martina Holoubka #84. Během kvalifikací si s časem 2:01,366 zajistil 20.místo na startovním roštu, avšak hned po startu se začal probojovávat dopředu a díky skvělým časům pod 2 minuty na kolo se nakonec výbornou jízdou až na konečné 14.místo, které znamenalo 3.místo mezi českými jezdci a 16 bodů do celkového pořadí třídy SUPERSTOCK 600 v letošní sezóně.
ZÁVĚR
Na vedoucího jezdce třídy SUPERSTOCK 600 ztrácí momentálně náš Martin Holoubek #84 12 bodů, z třetího místa na něj útočí další soupeř, takže se těšíme na napínavé boje při posledním podniku, který se bude konat na brněnském Masarykově okruhu.
I ostatní jezdci teamu se na poslední závody pilně připravují a budou bojovat až do cílové čáry, kde se tentokrát šachovnicovou vlajkou odmává i konec letošní sezóny.
POZVÁNKA
Tak jako v loňském roce, připravuje ESCAD Racing Team občerstvení v prostoru paddocku, jako poděkování partnerům, přátelům a příznivcům teamu u příležitosti zakončení sezóny 2006.
ESCAD Racing Team,
Petr Dauš, jezdci i členové teamu zvou své partnery, přátele, příznivce i soupeře z jiných teamů, kde v obvyklém party stanu bude připraveno točené pivo a grilované laskominy.
Party stan s občerstvením bude otevřen u boxu číslo 21
v sobotu 16.09.2006 od 14:00 do 22:00 hod.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist