Brož zajel výborně kvalifikaci, závod ovlivnil problém s pneumatikou

Třetí díl seriálu Alpe Adria Championship uspořádali minulý víkend na chorvatském okruhu v Rijece (Grobnik). S motocyklem Suter MMX2 zde #66 Jiří Brož ještě nestartoval, takže jsme opět netrpělivě očekávali, jak se bude Jirkovi dařit.

V pátek jsme absolvovali dva volné tréninky a jeden oficiální. Během těchto tréninků jsme se věnovali nastavení podvozku motocyklu Suter MMX2 a výběru vhodné směsi pneumatik.

Páteční nastavení se ukázalo jako správné a v sobotní kvalifikaci Jirka obsadil čtvrté místo se ztrátou devíti desetin na prvního. Vzhledem k tomu, že Jirka má tradičně dobré starty, slibovala tato startovní pozice dobrý výsledek v odpoledním závodě.

Bohužel do odpoledního závodu Jirka neodstartoval. Při zahřívacím kole před vlastním startem zjistil problémy se zadní pneumatikou a zajel do boxu. Pneumatika neměla přilnavost a klouzala. Po krátké kontrole v boxové uličce, kdy jsme zkontrolovali teplotu, tlak a vizuálně prohlédli zadní část motocyklu, jsme rozhodli, že pokračovat v závodě je na této pneumatice nebezpečné. Vše ukazovalo na vadnou pneumatiku, což nám i bylo následně potvrzeno.

Do nedělního závodu Jirka startoval z poslední osmnácté pozice na startovním roštu. Pořadí na startu nedělního závodu se určuje podle nejrychlejšího kola ze sobotního závodu, do kterého Jirka neodstartoval. Start se Jirkovi povedl a během závodu se postupně propracoval až na sedmou pozici v absolutním pořadí.

Po kvalifikaci jsme očekávali pěkný závod s dobrým umístěním, ale vše překazila zadní pneumatika. V nedělním závodě Jirka zabojoval a propracoval se z osmnáctého místa na sedmé, což je pěkný výsledek.

Děkujeme všem našim partnerům a fanouškům za podporu!!!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist