Alpe Adria: Tým Montáže Brož v Maďarsku nasadil Suter MMX2

Druhý díl seriálu Alpe Adria Championship uspořádali o víkendu na maďarském okruhu Pannoniaring. Tento okruh patří mezi oblíbené okruhy #66 Jiřího Brože a tudíž celý Montáže Brož racing team odjížděl na tento závod s očekáváními, jak se zde bude dařit Jirkovi na motocyklu Suter MMX2, protože s tímto motocyklem jsme zde ještě nezávodili.

Během pátečních tréninků jsme se věnovali hlavně nastavení podvozku motocyklu Suter MMX2. V sobotní kvalifikaci Jirka obsadil 10. místo. Bohužel kvalifikační trénink byl přerušen v okamžiku, kdy Jirka vyjel na trať po výměně zadní pneumatiky a na této kvalifikační pneumatice měl zajet svůj nejrychlejší kvalifikační čas.

Start do odpoledního závodu se Jirkovi vydařil a téměř celý závod sváděl souboje s Michalem Chalupou o 2. místo v českém hodnocení a třetí celkově. Cílem nakonec Jirka projel na 4.místě v absolutním pořadí a na 3.místě v českém hodnocení. Ztráta na Michala Chalupu byla po 12 kolech (57 km) závodu neuvěřitelných 0,018 sec!

Pořadí na startu nedělního závodu se určuje podle nejrychlejšího kola ze sobotního závodu. Dle tohoto klíče Jirka startoval z 6.pozice. Start se bohužel díky technickému problému s převodovkou nepovedl (nešlo přeřadit z 2. na 3.převodový stupeň) a Jirka se propadl do středu startovního pole. Následně řazení již fungovalo a Jirka se probíjel startovním pole kupředu. Cílem projel opět na 3.místě v rámci českého hodnocení Alpe Adria a na 7.místě v absolutním pořadí.

I přes technické problémy v druhém závodě dopadl závodní víkend velmi dobře a z Pannoniaringu si odvážíme dva poháry za třetí místa. Tým i jezdec fungovali perfektně a děkujeme všem našim partnerům a fanouškům za podporu !!!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist