AA Pannonia Ring: Názory jezdců a týmů

Druhé kolo šampionátu Alpe Adria se jelo na maďarském okruhu Pannonia Ring a my vám už tradičně přinášíme názory českých týmů a jejich jezdců.

Kapitoly článku

Jan Halbich, jezdec týmu AMBOSELI Racing, vybojoval třetí pozici na maďarském okruhu Pannonia-Ring, kde pokračoval silniční šampionát Alpe Adria.

Tým AMBOSELI Racing o uplynulém víkendu nastoupil na maďarském okruhu Pannonia-Ring do druhého kola šampionátu Alpe Adria, který měl na programu historicky poprvé tzv. dvojzávod, kdy na jezdce čekala v sobotu první kvalifikace a následně první závod, poté v neděli dopoledne proběhla druhá kvalifikace a o několik hodin později druhý z plánovaných závodů.

Tým na okruh dorazil již ve čtvrtek, kdy začal s tréninky a přípravou stroje Kawasaki Ninja ZX-10R. V přípravě stroje pokračoval tým i v pátek, kdy Jan Halbich již zajížděl velmi dobré časy, nicméně vedle toho došlo i na jednu havárii. V sobotní kvalifikaci zajel jezdec týmu AMBOSELI Racing třetí nejlepší čas 1:54,914, což jej postavilo do první startovní řady odpoledního závodu. V závodě poté Honza jel na třetí pozici a neustále se snažil udržet za svými zády Slovince Marko Jermana, jezdce se zkušenostmi z Mistrovství světa Supersport, který se neustále českého závodníka snažil předjet. To se mu nepovedlo a Honza Halbich se tak mohl radovat ze třetí pozice, když nestačil pouze na zkušenou dvojici „domácích“ Rakušanů Andrease Meklaua a Rolanda Resche.

V nedělní kvalifikaci si Honza zlepšil čas na 1:54,734, což ho opět postavilo na třetí startovní pozici. V závodě tentokrát využil Jerman svého silnějšího motoru a českému jezdci ujel, nicméně i tak je celkové čtvrté místo a pozice nejlepšího českého jezdce, skvělou odměnou pro celý tým. Jako třešničkou na pomyslném dortu pak může být bráno další zlepšení času na jedno kolo, když Honza v závodě zajel čas 1:54,423.

Jan Halbich: „Celý víkend hodnotím kladně. Zlepšil jsem si zde svůj osobní čas na jedno kolo, přesto budu muset ještě zrychlit. Kluci jedou hodně rychle, což mi dává motivaci být ještě rychlejší. Motorka fungovala skvěle, ale oproti konkurenci, která používá plnohodnotné superbiky, nemáme s tímto stockem šanci. Teď je přede mnou dokončení maturity a pak se již budeme věnovat naplno jen motorkám. Děkuji týmu za skvělou práci a za podporu.“

Václav Kout, manažer týmu:Ze strany týmu AMBOSELI Racing je za uplynulý víkend naprostá spokojenost, Honza nejen zajížděl konstantní časy, ale zlepšil si i svůj osobní rekord na 1:54,4. Za velmi náročných sobotních podmínek dojel Honza na třetím místě v pořadí Alpe Adria a první mezi českými jezdci. Z tohoto výsledku máme obrovskou spokojenost. Co se týče nedělního závodu, tak v něm ještě porychlil a stabilizoval časy. Díky pátečnímu pádu měl problém s přední brzdou, přesto dokázal dojet čtvrtý a být opět nejlepší z českých jezdců. Náš motocykl je specifikace Superstock 1000, přesto jezdíme v nejsilnější kategorii Superbike. Z tohoto pohledu v týmu panuje naprostá spokojenost.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist