Z Oscherslebenu veze König body za druhé a třetí místo

Mladý český talent Oliver König má za sebou druhý závodní víkend sezony 2017 seriálu ADAC NEC. Druhé kolo uspořádali v německém Oscherslebenu v rámci víkendu mistrovstvím světa EWC a tentokrát na kluky čekaly hned dvoje závody. V obou kláních bodoval Oliver umístěním na stupních vítězů a v průběžném hodnocení mu nyní patří třetí příčka.

V pátek byl na programu volný trénink a první kvalifikace. Vzhledem k tomu, že v Assenu již technika výkonově nestačila soupeřům a Oliver měl nyní připravenou novou motorku, byli jsme zvědaví, jak tentokrát bude schopen konkurovat ostatním, protože v minulé sezoně patřil stabilně mezi top pět jezdců. Ve volném tréninku jsme se snažili pouze o korekce v nastavení motocyklu a zajeté časy jsme nijak neřešili. Co se řešilo tak to, aby se Oliver cítil na motocyklu jistě a komfortně.

Kvalifikace nám ukázala, že právě to se podařilo a Oliver si vyjel provizorní druhé místo na startovním roštu, když za loňským mistrem šampionátu zaostal o 0,034 sekundy. Celému týmu to dodalo klid a pohodu, neboť se ukázalo, že pokud má Oliver konkurenceschopnou techniku, jednoznačně patří mezi špičku celého šampionátu. Ve sobotní kvalifikaci se Oliver snažil útočit i na první pozici na startu, bohužel v nejrychlejším rozjetém kole přišel pád a zlepšení pátečního maxima se již nepodařilo. Nicméně startovní pozice mu zůstala a tak jsme do obou nedělních závodů startovali z druhé pozice startovního roštu.

Oba nedělní závody se nesly v podobném obrazu jako kvalifikace s tím, že prvních pět jezdců jelo celý závod ve skupince s minimálními rozdíly a Oliverovi se povedlo vyjet jedno druhé a jedno třetí místo. Ve druhém závodě útočil dokonce na vítězství, nicméně v posledním kole se nevyvaroval drobné chyby a přišel tak o vedoucí pozici. Každopádně jak Oliver, tak celý tým je s víkendem velmi spokojen. Oliver si přivezl 36 bodů a posunul se na celkové třetí místo v průběžném hodnocení šampionátu.

Další závody nás čekají již tento víkend, protože to jedeme společně s WSBK v anglickém Donington Parku. Děkujeme všem partnerům a fanouškům za podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist