Zlatý kahanec už má svého adresáta, Červený byl třetí v IRRC

(Aktualizováno) Víkendové závody v rámci mezinárodního mistrovství České republiky silničních závodů motocyklů na přírodních okruzích a mezinárodního road racingového šampionátu IRRC nebyly snadné pro pořadatele ani samotné závodníky. Tropické období bez deště zrovna o víkendu přerušily silné lijáky s bouřkami a to citelně ovlivnilo nabitý harmonogram klání v Těrlicku. A nebylo to jen počasí co pořadatelům dělalo vrásky na čele, protože zdravotníci museli kromě tratě zasahovat také v prostoru pro diváky a rovněž v depu závodních strojů. Souhra všech těchto okolností nakonec dostala harmonogram závodů do časového skluzu natolik, že bylo nutné zrušit poslední dva závody. Kahanec nakonec v Těrlicku dlouho nezůstal a dostane ho Holanďan Ilja Caljouw v Chimay nebo nejpozději v Hořicích.

Oba závody odjeli jezdci série IRRC Supersport a vítězem se stal v prvním klání Matthieu Lagrive (Yamaha), ve druhém vyhrál Laurent Hoffmann (Kawasaki) a lídrem průběžného hodnocení je před závodním víkendem v Belgii Lagrive, jehož náskok je nyní na hodnotě 31 bodů. Nejlépe z českých závodníků zajel Marek Šátek (Yamaha), který byl v prvním závodě devátý a ve druhém jedenáctý.

Průběžné hodnocení IRRC Supersport 2019 - 201903-irrc-ssp-ranking.pdf

U závodů IRRC Superbike už to tak hladký průběh nemělo, protože druhý závod museli zastavit, zkrátit a následně předčasně ukončit, takže se dávaly poloviční body. První klání vyhrál Fin Erno Kostamo (BMW), ve druhém bral body za první místo Davey Tood (BMW). Oba jezdci si jen prohodili pozice. Třetí v pořadí byl v prvním klání Marek Červený, nejúspěšnější z českých závodníků, ve druhém klání pak Němec Didier Grams. Lídrem průběžného hodnocení je po závodech v Těrlicku Davey Tood, Marek Červený je na výborné třetí pozici.

Průběžné hodnocení IRRC Superbike 2019 - 201903-irrc-sbk-ranking.pdf

Kromě počasí, které zkomplikovalo život jak pořadatelům, tak jezdcům, museli zasahovat zdravotníci v prostoru diváků, kde došlo k potyčce s vážným ublížením na zdraví. Zdravotní služba také zasahovala v depu, kde došlo ke zranění rodinného příslušníka jednoho z jezdců. Sanita rovněž vyjížděla na trať mimo jiné po pádu loňského vítěze Dannyho Webba a plné ruce práce měli rovněž hasiči, kteří čistili trať od provozních hmot jednoho ze zasahujících vozidel.

V závěru dne bylo třeba odjet poslední dva závody, ale silný déšť a skluz v harmonogramu nedal pořadatelům na výběr nic jiného než obě klání zrušit. Havířovský Zlatý kahanec tak zůstal v Těrlicku a na svého nového majitele si bude muset počkat do příští sezony.

AKTUALIZACE pořadatele - Podle pravidel, kdy Kahanec získá závodník v závodech domácího šampionátu s největší průměrnou rychlostí v závodě se vítězem letošního klání o Zlatá Kahanec stal holandský závodník Ilja Caljouw. Kuriózní situace, kdy naší tradiční trofej nezíská závodník v litrové kubatuře, nastala poté, co se poslední závod nejsilnější kubatury z dříve zmíněných důvodů nejel. Iljovi gratulujeme a řešíme předání trofeje. Ilja by jí měl dostat v Chimay, nebo nejpozději v Hořicích.
Fotogalerie Lubora Horáka je z nedělního programu zaměřena především na dění v prostoru startu a cíle. Záběry přímo z tratě jsme vám nabídli v sobotní fotogalerii – ZDE

Výsledky závodů mezinárodního mistrovství ČR + IRRC jsou uvedeny – ZDE.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist