Těrlicko startuje už za 2 dny

Silniční motocyklový závod na Těrlickém okruhu u Havířova, nabízí v půli srpna příznivcům rychlých strojů opět jedinečnou diváckou podívanou.

Devětadvacátý ročník Havířovského zlatého kahance, který se uskuteční ve dnech 18. – 19. srpna 2012 je premiérově zařazen do světového poháru Duke Road Race Rankings, kde patří takové prestižní závody jako Isle of Mann, Nort West, Ulstern GP nebo Macau Grand Prix. Letošní ročník, který je opět součástí Evropského poháru International Road Racing Championship (IRRC) slibuje souboje předních našich a zahraničních jezdců přírodních okruhů.

Na startu letošního závodu se představí okolo 250 jezdců z České republiky, Slovenska, Rakouska, Německa, Itálie, Francie, Holandska, Belgie, Irska Anglie a Dánská které diváci uvidí v devíti závodech a to ve třídách Klasik 175 + 250 ccm, 350 + 500 + 750 ccm, Supermono + V – Twin, 125 Sportproduction, 125 GP + 250 GP + 250 Sportproduction, do 600 ccm, nad 600 ccm, dvojitý závod Evropského poháru.

Na koho se diváci mohou letos těšit?
Mezi hlavní aspiranty na trofej pro absolutního vítěze závodu Havířovského zlatého kahance patří především Rico Penzkofer, Didier Grams, Steve Michel, Udo Reichmann (všichni Německo), Branko Srdanov, Frank Baker (Holandsko), Tom Van Loy (Belgie).

Krásné souboje plné předjíždění nabízí závod třídy 125 Sportproduction, ve kterém má až deset jezdců šanci na vítězství v závodě (Miroslav Sedlo, Radek Lamich, Jakub Vojtíšek, Olin Hanák, Petr Kolář, Radek Chlíbek, Marek Zima, Martin Turna, Anežka Svobodová a také Piere Coppa z Itálie).

Ve třídě Supermono, která bude spojena s premiérovou třídou V – Twin (obsah do 650 ccm) svedou tradiční souboj Johanes Kehrer (Německo) a náš Libor Kamenický. V premiérovém závodě V – Twin se při neúčasti Michala Dokoupila (zranění při tréninku na Ulster GP) poperou o vítězství slovenský jezdec David Hanzlík společně s Paul Shoesmith (Anglie).

Ve společném závodě tříd 250 GP + 125 GP mají největší šance na vítězství ve třídě do 250 GP předloňský vítěz Henrik Voit společně s Wolfgangem Schusterem (Německo) a také naši Pavel Navrátil a Michal Ježek. V malorážkách, tak jak se této kubatuře říká, to bude bitva mezi našimi Patrikem Kolářem, Oldřichem Podlipným společně s němci Reném Lohsem, Wernerem Steegem a Italem Pierem Coppou.

Třídu do 600 ccm by měl opanovat v Těrlicku premiérově startující holanďan Hans Smees (vedoucí jezdec IRRC do 600 ccm) společně s Paulem Shoesmithem (Anglie) a našimi ostřílenými borci v čele s Markem Červeným, Martinem Holoubkem, Petrem Zrzavým a Michalem Jirošem. Návštěvníci závodu budou mít možnost i v letošním roce sledovat záběry na velkoplošné obrazovce, která bude v prostoru startu snímat záběry s pěti kamer rozmístěné podél tratě závodního okruhu. První sobotní trénink rovněž i nedělní závod započne již v 8. 00 hod. Věříme, že si nenecháte ujít tento motoristický svátek a přijdete povzbudit naše jezdce.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist