Michal Prášek byl v Žilině k nepřekonání

O uplynulém víkendu se konaly druhé závody pod hlavičkou CAMS na slovenském letišti u Žiliny v Dolním Hričově, kde Michal Prášek startoval v týmu Roháč & Fejta v nejsilnější třídě Superbike. Český závodník klání na Slovensku podrobně okomentoval v jeho níže uvedení tiskové zprávě.

Byly to první naše první závody na tomto letišti, tak jsem se těšil, že poznám novou trať. Páteční volné tréninky byly o seznámení se s tratí a nastavení motorky. Pak se jela první kvalifikace a v sobotu ráno druhá a obě se nám podařilo vyhrát.

Do sobotního závodu jsem tak startoval z pole position. Do první zatáčky jsem najížděl na třetím místě za Márou Červeným a Karlem Peškem. Po pár kolech se s Karlem Peškem trháme. Snažil jsem se pár kol jezdit za Karlem a hledat tak místo k předjetí. V závěru závodu se mi podařilo Karla předjet a dojeli jsme si pro vítězství.

Na druhý závod Superbiků budu dlouho velmi rád vzpomínat. Po startu z pole position, jsem se propadl na 3.místo, pár kol jsem se držel těsně za vedoucí dvojicí (Mára Červený a Karel Pešek), pak jsem udělal chybu, když jsem najel na obrubník a poničil si snímač předního kola. Motorka hned začala dělat strašný blbosti, kdy mi sama začala přidávat plyn, když už jsem šel na brzdy. Takže jsem zažil pár krutých momentů.

Musel jsem téměř zastavit, motorku vypnout a zkusit znovu nastartovat. V tu chvíli jsem nabral 7 sekund ztrátu na vedoucí dvojici. Nasadil jsem hodně rychlé tempo a začal jsem zajíždět kola nízkých 1.11s. Na kluky jsem každým kolem ukrajoval 1.5 s z náskoku. V posledním kole, po velkých bojích, jsem vybojoval vítězství, na které dlouho nezapomeneme.

Moc děkuji celému týmu Roháč & Fejta Motoracing. Největší poděkování patří Pavlovi Roháčovi a všem našim sponzorům, bez kterých bychom nemohli takové divočiny dosáhnout. Také chci poděkovat Milošovi Bálažovi a jeho týmu za krásné závody.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist