Martin Horký na tandemu s Vláďou: Hned v druhé zatáčce koleno, to byl dobrej zážitek

Hostem pátečního seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je závodník Martin Horký, který závodí International Bridgestone Handy Race. Jak samotný název šampionátu napovídá, jde o závodní seriál hendikepovaných jezdců, co se jezdí v rámci MotoGP, Mistrovství světa superbiků nebo vytrvalostních závodů EWC.  Poslední dobou se mu daří, závody dojíždí na bednu a bojuje o titul. Poslechněte si povídání s klukem, kterého závodění neskutečně baví a který ani po těžké nehodě na motorky nezanevřel.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O závodech International Bridgestone Handy Race
  • Jak se Martin po úraze rozhodl vrátit zpátky do sedla
  • O závodech, road racingu, okruzích a seriálu, kde bojuju o titul
  • Jakou má motorku a jak se na ni s hendikepem jezdí
  • O zážitcích a jezdcích z paddocku MotoGP
  • Jaké má Martin plány a co by rád na motorce zažil
 
Náš tip

Nekrácená verze v MP3 ke stažení zde: horky.mp3

Martin Horký během posledních let dokázal vybojovat celkově třetí a druhé místo a letos se pere o první. Jak sám říká, během posledních závodů si boj o první místo docela zkomplikoval, ale i tak není nic ztraceno a o titul se bude rvát do posledního kola a do poslední zatáčky. Martin měl těžkou nehodu na motorce a přišel o nohu. I přes to hned věděl, že chce jezdit a neskutečně rychle se dokázal vrátil do sedla. Totálně ho pohltily okruhy a s obrovským odhodláním se pustil do trénování a závodů. 

V rozhovoru přiblíží, jak si musel upravit Yamahu R1, jak na motorce musí fungovat a jaké závody jezdí a co ho baví nejvíc. Věřte nebo ne, vyzkoušel si i road racing a startoval téměř na všech domácích podnicích, včetně Hořic, kde se nejen kvalifikoval, ale dokázal vybojovat hodně slušné umístění. Poslechněte si rozhovor, který je o závodní vášni a chuti vybojovat bednu za každou cenu. Já si myslím, že by zasloužil podpořit nebo dokonce získat nějakého sponzora, co říkáte?

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist