Macau GP 2017 – V tréninku zajel nejrychleji Irwin, Červený je sedmnáctý

První trénink na 51.ročník Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix absolvovali ve čtvrtek jezdci motocyklů, jejichž motory rozburácely městský okruh bývalé portugalské kolonie. Nejrychleji zajel jezdec Ducati Glenn Irwin, druhý je Michael Rutter na BMW a třetí v pořadí Horst Saiger. Dvojice českých závodníků Marek Červený a Petr Bičiště se umístila na v pořadí sedmnácté a pětadvacáté pozici. Ještě ve čtvrtek mají jezdci na programu první kvalifikaci.

Pořádně napínavou bitvu svedla dvojice Glenn Irwin (Tak Chun Racing by PBM/Penz13 Ducati) a Michael Rutter (SMT Bathams by MGM Macau BMW). Oba mířili za svými časy tak urputně, že často jeli bok po boku a už to někdy vypadalo, že někdo skončí na zemi. Nakonec to byl Glenn Irwin, jenž časem z posledního kola 2'26,022 sekundy rozhodl o tom, že první trénink vyhrál. Druhý je zkušený Michael Rutter, který ztratil 1,4 sekundy, třetí Horst Saiger (Saiger Racing) byl o 2,4 sekundy pomalejší.

Čech Marek Červený (Wepol-Heidger-Motorsport) je prozatím sedmnáctý s časem 2'32,820 sekundy. Během tréninku zajel sedmnáct kol a třinácté bylo jeho nejrychlejším. Osmnáct kol zvládl Petr Bičiště (Wepol-Heidger-Motorsport), který má maximum na 2'36,362 sekundy.

51.ročník Suncity Group Macau Motorcycle GP – 1.volný trénink
Čtvrtek, 16.11. 2017 – Macau, zvláštní správní oblast ČLR

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist