Macau GP 2017 – Provizorní pole position má Glenn Irwin

Druhým bodem programu jednapadesátého ročník Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix byla první kvalifikace. Znovu velmi rychle zajel Glenn Irwin, který je rozhodně favoritem na zisk pole position. Druhým v pořadí je Michael Rutter a provizorní první řadu uzavírá Peter Hickman. Český závodník Marek Červený je prozatím osmnáctý, Petr Bičiště třiadvacátý. O definitivní podobě startovního roštu rozhodně páteční druhá kvalifikace.

Znovu až v posledním měřeném kole zajel své maximum Glenn Irwin (Tak Chun Racing by PBM/Penz13 Ducati), jemuž se podařilo jako jedinému dostat pod hranici dvou minut a pětadvaceti sekund. Jezdec z britského šampionátu superbiků nastavil kolo časem 2'24,310 sekundy a první kvalifikaci vyhrál rozdílem 1,467 sekundy.

Po první kvalifikaci je druhým jezdcem v pořadí Michael Rutter (SMT Bathams by MGM Macau BMW), třetí je Peter Hickman (SMT Bathams by MGM Macau BMW), který na prvního ztratil téměř dvě sekundy. Časy do pátého místa zajeli Conor Cummins (Padgett's Motorcycles) a Martin Jessopp (Riders Motorcycles BMW).

Z českých závodníků je s osmnáctým časem 2'31,481 sekundy nejrychlejší Marek Červený (Wepol-Heidger-Motorsport). Petr Bičiště (Wepol-Heidger-Motorsport) je třiadvacátý s maximem na hodnotě 2'35,182 sekundy.

51.ročník Suncity Group Macau Motorcycle GP – 1.kvalifikace
Čtvrtek, 16.11. 2017 – Macau, zvláštní správní oblast ČLR

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist