Joshua Brookes pojede TT

Letošní vicemistr BSB Josh Brookes chce se svým týmem Tyco Suzuki zaútočit příští rok nejen na titul šampiona britských superbiků, ale chce premiérově startovat i na věhlasné Tourist Trophy.

Přes tento hodně vysoký cíl se ale 29-letý Australan rozhodl poprvé ve své kariéře zúčastnit se i závodu Tourist Trophy na ostrově Man. Brookes bude při tomto závodě, který se budet konat ve dnech 25. května až 7. června týmovým kolegou specialisty Road racingu Guye Martina. Brookes má do závodu jasný záměr, získat cenu "Newcomer" a překonat rekord pro nejlepšího nováčka, který drží z roku 2007 Steve Plater a má hodnotu 125.808 mph.
" V roce 2009 jsem byl hostem TT a ta atmosféra byla úžasná. Od toho dne jsem udělal všechno pro to, aby realizovat příležitost závodit na Isle of Man, a konečně se tento sen stal realitou.", říká australský pilot, který - a to nebývá v seriálu BSB vůbec zvykem - pojede za tým Tyco Suzuki v šampionátu BSB už třetí sezonu.
"Josh bude jistě jedním z nejvíce očekávaných debutů na TT 2013, ale pojede zde absolutně bez tlaku na nějaký výsledek. Naši prioritou ale zůstává, aby Josh vyhrál titul v BSB", říká týmový manažer Philip Neill, který také potvrdil, že týmovým kolegou v britském šampionátu bude americký mladík PJ Jacobsen, jezdící už za tento tým v loňské sezoně jak supersporty, tak i závody stocků.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist