IRRC – Vyhrál Lonbois s Den Bestenem, Červený dvakrát druhý

Druhý podnik sezony jeli jezdci mezinárodního šampionátu silničních motocyklů na přírodních okruzích International Road Racing Championship (IRRC) v nizozemském městě Oss. V třídě Superbike neměl soupeře Belgičan Vincent Lonbois, který vyhrál oba závody a navázal tak na předchozí zlatý double z Hengela. Nejlépe umístěným jezdcem z České republiky byl s celkem osmnácti body Petr Bičiště. V třídě Supersport vyhrál oba závody Joey den Besten, Marek Červený byl tentokrát druhý nejlepší. V průběžném hodnocení mají oba vedoucí závodníci po devadesát bodů.

V Nizozemsku tentokrát jezdci závodili v neděli a v pondělí, což některým z nich umožnilo absolvovat irský víkendový podnik Vauxhall International North West 200. Mezi těmito závodníky byli také Češi Petr Bičiště a Marek Červený.

Oba závody superbikové kategorie jsou výsledkově jako přes kopírák, protože pozice na stupních vítězů jsou v obou kláních identické. Vyhrál Vincent Lonbois, který je lídrem seriálu s plným počtem bodů, což je po čtyřech kláních rovná stovka. Na druhém místě dokončil oba závody v Oss další Belgičan Sebastien Le Grelle, jemuž druhá příčka patří také v průběžném hodnocení.

Třetí pozice v cíli závodů druhého kola patřila německému jezdci Didieru Gramsovi, který se do Nizozemska rychle vracel z North West 200 podobně jako český závodník Petr Bičiště. Ten si z Oss odvezl osmnáct bodů, celkem jich má na kontě dvaatřicet a v průběžném hodnocení je nyní sedmý. Na pátého Jochem Van den Hoeka ztrácí Petr Bičiště rovných deset bodů a už teď jej čeká další závod, tentokrát před domácím publikem v Hořicích.

V třídě Supersport byl k nepřekonání vítěz ročníku 2014 a domácí závodník Joey Den Besten, který překonal druhého v pořadí Marka Červeného rozdílem přes tři sekundy. Třetí místo v cíli obsadil Laurent Hoffmann. Druhý závod dopadl stejně co se týče prvních dvou jezdců v cíli, protože tam bylo znovu pořadí Joey Den Besten a Marek Červený. Změna nastala na třetí pozici, protože závod nedokončil Laurent Hoffmann, takže se z pozice na stupních vítězů radoval Thomas Walther.

Po dvou kolech sezony má na kontě po devadesát bodů vedoucí dvojice Joey Den Besten a Marek Červený. Tady to bude hodně intenzivní a napínavá bitva v každém dalším klání. Marek Červený navíc přijel do Oss přímo z Irska, kde závodil poprvé v kategorii Supersport v North West 200 a ve dvou závodech zajel na výborné šestnácté a třinácté místo.

Třetí podnik sezony mezinárodního šampionátu silničních motocyklů na přírodních okruzích International Road Racing Championship (IRRC) je v termínu 22/23/24.července 2016 v belgickém Chimay.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist