IRRC Frohburg – Vítězství slaví Webb s Lagrivem

Posledním podnikem sezony v německém Frohburgu skončila sezona evropského šampionátu závodů silničních motocyklů na přírodních okruzích. Víkend ovlivnilo počasí a kvůli silnému dešti nejeli druhý závod jezdci kategorie Superbike. Celkovým vítězem třídy SBK je britský závodník Danny Webb (BMW, SBK), třídu Supersport vyhrál Matthieu Lagrive (Yamaha, SSP). Nejvýše umístěným českým závodníkem je čtvrtý Marek Červený (SBK, BMW).

Kapitoly článku

Britský jezdec Danny Webb má za sebou neuvěřitelnou sezonu. Jezdec týmu Wepol Racing by Penz 13 vyhrál všech jedenáct závodů sezony IRRC Superbike a zcela zaslouženě slaví zlato. Na druhé pozici sezonu uzavřel Didier Grams (G&G Motorsport by BMW Motorrad), jemuž na Brita scházelo 92 bodů. Třetím jezdcem v pořadí je Erno Kostamo (Markka Racing), jemuž se povedlo překonat českého závodníka Marka Červeného (Wepol Racing by Penz 13) rozdílem devíti bodů. Zrušený druhý závod ve Frohburgu tak českému jezdci rozhodně chyběl.

V první desítce celkového hodnocení se umístili ještě další dva Češi a to sedmý Tomáš Borovka (Motor Dzear Team, Yamaha) a osmý Aleš Nechvátal (DAFIT Moto Racing, Yamaha). Patnáctý je Kamil Holán (McRace), jemuž se letošní sezona zkomplikovala zranění na TT, takže v rámci IRRC odjel první dva závody sezony v Hengelu a poslední závod ve Frohburgu, kde bodoval osmým místem (v hodnocení IRRC) v cíli.

Celkové výsledky IRRC Superbike 2018 - 2018.06-IRRC-SBK-ranking.pdf
Celkové výsledky IRRC Supersport 2018 - 2018.06-IRRC-SSP-ranking.pdf

Jezdci seriálu IRRC Supersport stačili o víkendu ve Frohburgu odjet oba závody. Na druhé pozici projel cílem obou klání Matthieu Lagrive (Wepol Racing, Yamaha), který se stává celkovým vítězem letošního ročníku evropského šampionátu na přírodních okruzích. Francouz má na kontě 251 bodů a v průběhu sezony jen jednou chyběl na stupních vítězů.

Vítězem obou klání v Německu je Belgičan Laurent Hoffmann (Delaur Road Racing Belgium, Kawasaki), nicméně ani tento zlatý double mu nestačil k tomu, aby ve Frohburgu Lagriveho porazil. Sezonu 2018 tak končí celkově druhý. Na třetí pozici je Thomas Walther (Team Schleizer Dreieck, Yamaha), jemuž bronz patřil také v posledních závodech. Nejlepším výsledkem sezony německého závodníka bylo vítězství v Hořicích.

Úspěšnou sezonu má za sebou slovenský jezdec Miroslav Sloboda (Laki RT 53, Yamaha), jemuž se v celkovém hodnocení IRRC Supersport podařilo obsadit desáté místo. Navíc má na kontě stejný počet bodů jako devátý v pořadí Sebastian Frotscher (Team Schleizer Dreieck), který poslední závod sezony nedokončil. Český zástupce Kamil Holán (DAFIT Moto Racing, Yamaha) je celkově sedmnáctý. Stejně jak v případě třídy IRRC Superbike ovlivnilo jeho konečné umístění zranění z TT a absence ve čtyřech podnicích sezony.

K závodům v Německu Kamil Holán na svém FB napsal: „Tak jsem se nakonec dočkal. Na poslední závody sezony už jsem byl jakžtakž fit a mohl si konečně zase zazávodit. V kvalifikacích jsem nic moc nehrotil a chtěl si to hlavně užít. V neděli ale pršelo celý den a závody se odjely v hrozným marastu. Na vodě to sice není nikdy nic moc, ale mě se tentokrát dařilo a v závodech šestistovek jsem si ze čtrnáctého místa na startu polepšil jednou na šesté a podruhé na páté místo v cíli. V litrech jsem startoval třináctý a dojel desátý. Druhý závod nakonec pořadatelé zrušili, protože vody tam bylo fakt moc. Kotník sice ještě dost bolí, ale na motorce mě to už moc nelimituje. Jsem strašně rád, že jsem zase zpět a že mám ze závodů zase radost. No a ve středu hurá na Slovakia Ring, na poslední závody Dafit Filla Racing Agency.“

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
veveruska07 přispěla 4 Kč
KARING přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist