Fotoreportáž Czech TT + IRRC v Hořicích

V Hořicích se tento víkend jel 29. ročník České Tourist Trophy a IRRC.
 
Nedělní program byl trochu posunut z důvodu ranní druhé kvalifikační jízdy kategorie Side, kterou z časových důvodů nestačili odjet předchozí den. Poté program již pokračoval podle harmonogramu, i když s lehkým zpožděním a to kategorií IRRC SSP.
 

První závod této kategorie ovládl jezdec Marek Červený, na druhé příčce pak byl Thomas Walther následovaný Kamilem Holánem na místě třetím.

Kompletní výsledky

Následující kategorie Klasik 175+250ccm se naštěstí obešla bez větších komplikací, jen pár jezdců bylo nuceno odstoupit z důvodů technických závad na motocyklech. V závodu zvítězil Moritz Nestler jun. na stoji Yamaha 250 TD se startovním číslem 17.

 

První závod kategorie SBK byl odstartován s mírnou hrozbou deště, která se naštěstí neprojevila, ale přišla jiná rána. V prvním kole v zatáčce U Hasičárny se střetli jezdci Kamil Holán a Erno Kostamo, což si vyžádalo vyvěšení červených vlajek a pozastavení závodu na necelou hodinu. Po restartu závodu se vedení ujal David Datzer #55 a bezkonkurenčně závod dokončil na první příčce.

Kategorii klasik 350ccm po startu vévodil jezdec #17 Moritz Nestler pronásledovaný #74 Vítězslavem Hatanem, který si nakonec první příčku vybojoval pro sebe. Třetí příčku stylem start cíl obsadil Miroslav Jebavý.

V druhém závodě kubatury supersport se po startu na první příčce usadil nizozemský jezdec Jorn Hamberg těsně následovaný Markem Červeným, třetí místo si poměrně v klidu hlídal Thomas Walther. V průběhu sedmého kola se Marku Červenému podařilo udolat svého soupeře na prvním místě a obhájil tak prvenství z prvního závodu.

Následující kategorie Klasik 500+750ccm byla i posledním závodem letošní České Tourist Trophy. Jelikož během úvodních kol měly nehodu nezávisle na sobě tři jezdci z důvodu navlhlé tratě od blížícího se deště, který nakonec zesílil natolik, že se vedení závodu rozhodlo z bezpečnostních důvodů tento i zbývající závody SBK a Side odvolat

Informace o redaktorovi

Jiří Exler - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist