Letošní Zatáčky přepíší historii

Chystejte si volno na tento víkend, hořičtí totiž pořádají další ročník legendárních Zatáček a jak napovídá titulek, při letošním ročníku se přepíší dějiny tohoto populárního závodu silničních motocyklů!

Pořadatelé obdrželi 370 přihlášek od jezdců. Tento počet nebylo možné akceptovat, proto muselo dojít ke škrtům ve startovní listně. Tím, že bylo přijato bezmála 330 jezdců, musela být vyhlášena další třída. V jakých třídách se letošní zatáčky pojedou?

Třída Klasik bude mít dva závody. Tím prvním je spojený závod 175cc a 250cc, druhým pak spojené třídy 350cc a 500cc. Dalším závodem pak je třída Sportproduction 125cc a samostatně pojede i nová třída Sportproduction 250cc. Ostré stopětadvacítky a dvěstěpadesátky pojedou společně v dalším závodě GP 125 a GP 250, samozřejmě se budou obě kategorie vyhlašovat zvlášť. Jednoválcové čtyřtakty, tedy Supermono, pojedou v Hořicích jeden ze svých závodů Přeboru ČR. Hořické motorkářské menu pak uzavřou závody do 600cc a nad 600cc, které se jedou samostatně.

Startovní listina je nabušená nejenom plnými počty jezdců do jednotlivých závodů, ale je plná zvučných jmen. Ani v jedné třídě není jasného favorita, kandidátů na přední umístění je hned několik.


Ve třídě GP125cc se očekává souboj mezi Kolářem, Podlipným, Rážkem. Největšími soupeři jim budou Grämmer a Lohse z Německa a mladý Motte z Francie. Třída GP250cc bude mít své favority ve Voitovi a Schustrovi z Německa. Uvidíme jezdce z Irska a Anglie , jmenovitě Gilpina, Walshe, Hamiltona, Browna, Gilmora, Buttlera, Smitha a Stephensona, dobrá pověst předchází i Blachu z Dánska. Uvidíme, jak se bude dařit Larssonovi ze Švédska a Korhonenovi z Finska. Naši vlajku v této třídě bude držet Pavel Navrátil. V Supermonech se očekává souboj domácích Kamenických s Kehrerem z Německa. Potěšitelné je, že team Kamenických bude kompletní, tedy budou startovat oba bratři Libor i Martin.


Ve třídě „šestek“ uvidíme Bicana, Dokoupila, Brože, Chalupu, Holana. Poprvé se v Hořicích objeví i české hvězdy, jmenovitě Filla a Holubec. Ze zahraničních budou nejvíce zlobit Brandt a Voit z Německa, Hamilton, Gilmore, Courtney z Irska. S velikým očekáváním jsme zvědavi, jak se bude dařit velké hvězdě Pearsnovi z Anglie. Startuje kvalitní Francouz Goetschy a nováčkem je pak Ital Stolli.


I litrová třída bude excelentní. Už jen pohled na jména budí veliký respekt. Dražďák, Bican, Dokoupil, Červený, Brož, Filla, Mikšovský, Holan, Chalupa, Řezníček. I zde budou mít naši těžkou konkurenci. Michel z Německa nám ukáže superbikovou MZ, Rumiano z Itálie pak MV Agustu. Filla a Bican jedou BMW, Dokoupil s Řezníčem KTM. I zde najdeme jezdce Anglie a Irska: Smyth, Pearson, Brown, Gilomre, Courtney. Pojedou i čtyři Francouzi, Goetschy, Guillermin a bratři Faivre.


Časový harmonogram:
V sobotu 22.5.2010, se celý den trénuje, tedy dopoledne a odpoledne.
V neděli 23.5.2010 se jedou již ostré závody.




Po oba dny je trať pro běžný provoz uzavřena již v 7.30hodin ráno. Další informace naleznete na stránkách AMK Horice, případně na našem fóru.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Bořivoj Kartos - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):



TOPlist