72.ročník Zlaté přilby vyhrál Doyle, Kvěch skončil druhý

Potřetí v řadě vyhrál Zlatou přilbu města Pardubic australský závodník Jason Doyle. V nedělním finále, kde startovalo celkem šest závodníků, nenašel Doyle přemožitele a zaslouženě slavil vítězství. Jen kousek od triumfu byl český závodník Jan Kvěch, který skončil na druhém místě. Ve finále startoval Václav Milík, který obsadil čtvrté místo.

Roli favorita stoprocentně splnil Jason Doyle, jemuž se povedlo vyhrát každou jízdu a na pardubickém oválu slavit třetí vítězství v řadě. „Je to něco neuvěřitelného, že jsem zkompletoval hattrick. Skvělé starty mi pokaždé umožnily být v první zatáčce tam, kde jsem chtěl. Jsem vážně nesmírně šťastný, snil jsem o tom už někdy od května. Člověk netušil, co při té situaci ohledně koronaviru bude.Celé léto jsem doufal, že se Zlatá přilba pojede, i v téhle složité době. Miluji to tady, už teď mi prosím rezervujte místo," řekl mimo jiné Australan, který je v České republice jako doma.

Životní závod jel český reprezentant Jan Kvěch, který v sobotu nastoupil do závodů Zlaté stuhy juniorů, kde obsadil třetí příčku. Osmnáctiletý závodník o den později absolvoval legendární závod a dostal se až do finále, což byl velký úspěch. Na samotného Australana již nestačil, ale s výkonem mohl být nadmíru spokojen. „Chtěl jsem samozřejmě porazit i Jasona, ale musím respektovat, že byl ve finále prostě rychlejší. Jel celou dobu ideální stopu a nedal mi možnost, abych se před něho dostal. Snad příště,“ řekl Kvěch. Naopak Václav Milík zajel na čtvrté místo, takže s tím, že na stupních vítězů chyběl spokojený nebyl. Každopádně jsme měli ve finále dva borce a to je myslím úspěch.

Výsledky plochodrážního závodu Zlatá přilba 2020:
1 – Jason Doyle (AUS)
2 – Jan Kvěch (CZE)
3 – Brady Kurtz (AUS)
4 – Václav Milík (CZE)
5 – Oliver Berntzon (SWE)
6 -- Rune Holta (POL)

 

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zabl přispěl 4 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist