Obrazem – Memoriál Luboše Tomíčka

Toto pondělí sice nebyl státní svátek, ale pro všechny fanoušky ploché dráhy vyvrcholil čtyřdenní maraton plochodrážních závodů mítinkem na pražské Markétě. A Tomíčkův memoriál rozhodně pro fandu ploché dráhy svátkem je. Několik ročníků už mám za sebou a září je vždy čekáním na tento večerní závod, kterému u nás může konkurovat jen závod SGP a závod o Zlatou přilbu.

Závod pořádaný na počest velikána československé ploché dráhy Luboše Tomíčka tak nemá nikdy myslím problém se sestavením startovní listiny. O tom všem co jsem napsal svědčí letošní divácká návštěva, která atakovala návštěvnost SGP.

Závod se jede na klasický rozpis dvaceti rozjížděk, které určí finálovou pětku závodníků na něž čeká pět kol oválu na Markétě. Výsledky už známe i průběh závodu a tak snad jen malé postesknutí nad výsledky českých závodníků. Z pětice nominované do závodu jen Václav Milík dokázal proniknout do finálové rozjížďky, kde obsadil místo těsně pod bednou.

Vlastně jen třikrát měl český fanda možnost vidět jako vítěze jízdy českého závodníka. A v těchto jízdách byla na stadionu opravdu bouřlivá atmosféra. Pro příští rok tak třeba můžeme stanovit cíle pro naše závodníky na deset vyhraných jízd! A nebo budeme skromnější stačí nám osm, ale s podmínkou, že jednou z nich bude ta finálová.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist