Začíná sezóna ledové ploché dráhy

Venku panuje ladovská zima a tak konečně začíná ledařská sezóna. První závody se pojedou už příští víkend, a zájemci o pořádnou dávku adrenalinu budou mít dokonce sedm možností, jak svůj motocyklový absťák uspokojit.

I když je ledová plošina v našich zemích spíše pověstnou Popelkou, snad se začíná blýskat na lepší časy. Tento týden byly domluveny termíny na oba ledové „mistráky“, tedy jednotlivce i dvojice.


Zatímco v loňském roce jsme mohli za touhle super podívanou jet maximálně na dvě závodiště (Hamr na Jezeře a Růžená), tak letos se k těmto pořadatelům přidali i v Kopřivnici, Chocenicích a Mělicích u Přelouče. Jedná se o mistrák mezinárodní, takže i když se u nás tomuhle sportu věnuje necelá desítka plošinářů, budou „místní zdroje“ doplněny těmi zahraničními. Určitě se můžeme těšit na loňské mistry Lukáše Volejníka s Janem Pecinou, Andreje Diviše nebo bývalého dragstermana Radka Hutlu. O účasti našich nejlepších pilotů, tedy bratrů Klatovských, rozhodně jejich případný postup do světové Grand Prix.



Závody mezinárodního mistrovství ČR na ledové dráze:


Jednotlivci:
18.12. Růžená
8.1. Růžená
9.1. Hamr na Jezeře
19.2. náhradní termín
20.2. náhradní termín

Dvojice:
29.1. Chocenice
30.1. Hamr na Jezeře
5.2. Mělice
6.2. Kopřivnice
12.2. náhradní termín
13.2. náhradní termín

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist