SGP - Doyle podruhé první a Milík poprvé třetí

Sobotní večer a čas zhruba 20:51 hodin. Pražská SGP je téměř u konce a Václav Milík projíždí cílem finálové rozjížďky na třetím místě! Není potřeba se z tohoto snu probouzet je potřeba si tento úžasný výsledek užít. Atmosféra na stadionu extrémně bouřlivá a všichni tři závodníci, kteří za chvilku vystoupí na stupně vítězů krouží po ovále a odměňují diváky jízdou po zadním kole. Z hlediště od polských fanoušků, kteří jsou nejpočetnější národnostní skupinou v ochozech, jsou slyšet pochvalná slova na výkon Václava Milíka. A to i přesto, že jejich zástupce Patryk Dudek dojel čtvrtý a na bednu se nepodívá. Útěchou je pro něj, že zůstává vedoucím mužem seriálu SGP.

Kapitoly článku

Nedalo mi to, ale musel jsem začít od konce. Krátce po sedmé hodině večerní začal boj o čtyři místa ve finálové jízdě včera na pražské Markétě. Začal za ideálního počasí a před vyprodaným hledištěm. Jason Doyle začal svojí cestu za vítězstvím najetím do pásky a vyloučením... Tím dostal na start českého náhradníka Josefa France. V průběhu závodu za stejný prohřešek se svezl i Matěj Kůs jako druhý rezervista. Komu se dařilo a komu ne?

Matej Žagar a Emil Sayfutdinov vynechali trénink a v závodě to byla bída s jejich výkonem. Slovinský závodník obsadil čtrnáctou příčku a ruský sympaťák byl dokonce poslední. Absenci v semifinále si musel připsat i Tai Woffinden, který v Praze dokázal už třikrát vyhrát. Polský fanoušek si do programu při vyplňování obou semifinále taky určitě představoval početnější zastoupení svých žužlovců. Ze čtyř jen jeden to je vystřízlivění po poslední SGP, kde podium bylo komplet polské.

Návrat formy hlásí svým včerejším výkonem Greg Hancock, který zatím v jen paběrkoval v předchozích závodech. Jason Doyle se od vyloučení neuvěřitelně sebral a dotáhl to až na místo na podiu označené jedničkou. Martin Vaculík jež měl v hledišti značnou podporu předvedl svůj standardní výkon, ale tentokrát skončil v semifinále. Deset nasbíraných bodů ho posunulo na třetí místo celkově! Závod neuvěřitelně odsejpal a pořadatel AK Markéta podal během příprav i závodu samotného si dovolím tvrdit stejný výkon jako Václav Milík. Moje ještě jednou velká gratulace tomuto sympaťákovi z Pardubic!

1. Jason Doyle – 13
2. Greg Hancock – 18
3. Václav Milík – 13
4. Patryk Dudek – 13
5. Chris Holder – 11
6. Martin Vaculík – 10
7. Antonio Lindback – 9
8. Peter Kildemand – 8
9. Bartosz Zmarzlik – 8
10. Tai Woffinden – 7
11. Piotr Pawlicki – 7
12. Fredrik Lindgren – 6
13. Maciej Janowski – 6
14. Matej Zagar – 4
15. Niels-Kristian Iversen – 3
16. Emil Sayfutdinov – 2

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist