Mistrem světa na ploché dráze je Tai Woffinden

Sobotní večer v polské Toruni proměnil Tai Woffinden ve svou party, kterou začal prvním závodem SGP ve Varšavě. Už v předposledním závodě seriálu si z předstihem zajistil titul mistra světa pro letošní rok a to přitom ani nepostoupil do semifinálové části.

Jeho největší soupeř Greg Hancock se do semifinále dostal a měl možnost navýšit své bodové konto. Woffinden tak už jen z depa mohl sledovat jak si Američan povede a vlastně mu určí ráz večera. V prvním semifinále ale Hancock obsadil až poslední místo a po projetí cílem tak předal pomyslnou korunu krále světové ploché dráhy anglickému závodníkovi. Po dojezdu do depa byl Greg Hancock právě jedním z prvních gratulantů novopečenému mistru světa, který po ne úplně povedeném závodě nakonec mohl slavit.

Tai Woffinden se v letošním roce zatím osmkrát probojoval do finále a ve dvou případech dokázal zvítězit. Vyhrál polovinu rozjížděk v nichž startoval a prozatím nasbíral 151 bodů. Navazuje tak na svůj titul z roku 2013 a ten letošní získává po boji s Američanem Hancockem, který byl šampionem v loňském roce.

Při sobotní Grand Prix všichni jezdci pozdravili krásným gestem velmi vážně zraněného Australana Darcy Warda, když do závodu vyjeli s designem jeho kombinézy. Všechny teď čeká závěrečný závod v Melbourne, který bude mít svojí zápletku v boji o druhé místo mezi Gregem Hancockem a Nicki Pedersenem, které v tabulce světového šampionátu dělí pouhé dva body.

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist